Marija Vicković kaže da je razlog njenog povratka iz Njujorka nostalgija i otkriva da snima svoj prvi singl

Marija Vicković kaže da je razlog njenog povratka iz Njujorka nostalgija i otkriva da snima svoj prvi singl

Autor: | 01/02/2011

0

Poznata glumica, jedna od junakinja aktuelne serije „Miris kiše na Balkanu“, Marija Vicković, još tokom treće godine studija postala je aktivan član „Narodnog pozorišta“ u Beogradu. Još na početku karijere šarmantne glumice, rođene u Podgorici, potvrđena je njena nadarenost tako što je dobila nekoliko prestižnih nagrada. Za glumu se zainteresovala u srednjoj školi, gde je aktivno učestvovala u dramskoj sekciji, a fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića, upisala je iz prvog pokušaja.
Poznata je po odlično odigranoj roli u filmu „Pogled sa Ajfelovog tornja“ u kojem je igrala uz Branislava Trifunovića, a istakla se ulogom u filmskom hitu Zdravka Šotre „Zona Zamfirova“. Pre dve godine u Njujorku je upisala postiplomske studije. Za sebe kaže da je hiperaktivna i da intenzivno živi. Za magazin „Hello!“ otkriva da je avanturista po prirodi i da je pre novogodišnjih praznika boravila kod sestre u Nemačkoj. Za početak razgovora najpre govori o vezanosti za porodicu:

- Moja majka i brat Marko, koji je nedavno diplomirao diplomatiju, žive u Podgorici, a sestra Milica već sedam godina je u Nemačkoj. Ona je pijanista, predaje u muzičkim školama u Lincu i Bonu i nastupa na koncertima. Njen suprug je saksofonista, tako da kad im dođem u posetu stalno ih maltretiram da mi sviraju.
Lepa i talentovana glumica koja je zablistala tumačeći lik Klare u seriji „Miris kiše na Balkanu“ kaže da će snimanje ovog projekta pamtiti po odličnoj atmosferi i druženju sa kolegama.
- Ovo mi je jedno od omiljenih snimanja na kojima sam bila. Nije bilo nikakve tenzije, barem sam ja tako doživljavala rad na ovom projektu. Radilo se prilično dugo, bilo je i napornih dana, ali kada mi se dopadne scenario i uloga koju tumačim, onda mi ništa nije teško. Uglavnom sam bila u kadrovima sa mlađim kolegama, izuzev nekoliko scena sa Ljiljanom Blagojević i Petrom Ejdusom. Sa svim mladim kolegama sam se družila na setu što smo nastavili i posle snimanja. Mnogo smo se smejali, igrali smo društvene igre, kao recimo „mafiju” koja nam je bila omiljena. Bez obzira na umor i iscrpljenost usled napornog rada, pozitivna energija je učinila da se sjajno provedemo.
Marija voli da putuje i upoznaje nove predele i ljude, ali i da se na kraju vrati kući. Tako je bilo sa njenim boravkom u Njujorku, gde se usavršavala.
- Veoma sam želela da neko vreme provedem u toj „džungli“ i mogu reći da mi je boravak u Americi mnogo značio kao neka moja životno-poslovna prekretnica. Posle pola godine kada mi je dosadilo, vratila sam se, jer su počeli da mi nedostaju i porodica i prijatelji.
Pored glumačkog dara poznato je da Marija lepo peva, što je svojevremeno demonstrirala nastupajući u jednom beogradskom restoranu. Nedavno je otkrila da snima prvi singl.
- Moj prijatelj Saša Milošević Mikson napisao je prvi singl za mene. Pored mog materijala, on trenutno radi i svoj album na kojem sam mu bila gost. Već imam prvu duetsku pesmu - ,,Ples po beskraju” za koji ćemo snimiti spot. Posle novogodišnjih praznika krećemo sa svirkom. Još ne znam u kom klubu ćemo nastupati, a ono što se zna je da će klavijature svirati naš proslavljeni producent Zoran Radetić. Na repertoaru će biti od džeza, preko filmske muzike i svinga do ciganskih pesma. Širok repertoar će nam pomoći i da vidimo šta meni najviše „leži“ i kako bi trebalo da izgleda moj album. Odluka da ja otpevam numeru „Adio, kerida” na najavnoj špici za seriju „Miris kiše na Balkanu” bila je Ljubišina, i zbog toga sam posebno srećna jer je to stara sefardska pesma. Inače, moji omiljeni muziči sa ovih prostora su Darko Rundek, Džiboni i Damir Urban. Bavljenje muzikom neće potisnuti glumu jer ona je moja prva i najveća ljubav. Muzika je zabava i jedan predivan hobi.
Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Top story

Pročitajte još

Najnovije vesti