Vlade Divac: Uvek ću se sećati Dražena Petrovića

Vlade Divac: Uvek ću se sećati Dražena Petrovića

Autor: | 02/02/2011

0

U bioskopu "Kolosej" juče je premijerno prikazan film “Jednom braća”. Nakon veoma uspešne televizijske premijere u Americi, i beogradska publika dobila je priliku da pogleda priču o ratom prekinutom velikom prijateljstvu košarkaških velikana Dražena Petrovića i Vlade Divca. Na premijeri je pored Divca, koji je scenarista i narator u filmu, bio i njegov prijatelj, takođe poznati košarkaš Žarko Paspalj, koji takođe ima ulogu u filmu.
- Što se tiče odnosa sa Rađom, Kukočem i ostalima, sada je sve u redu. Dok sam igrao u Panatinaikosu sa Stojkom Vrankovićem, jednom prilikom je pokrenuo priču o ratu. Odmah sam mu rekao da prestane ili da krenemo u drugom pravcu. Nikada više nemile scene nismo pomenuli -
bio je iskren košarkaški as.

“Jednom braća” je priča koja govori o zlatnoj generaciji naše košarke i prijateljstvu dve košarkaške legende i dvojice najpoznatijih igrača sa prostora bivše Jugoslavije Divca i Dražena Petrovića.
- I da je moj drug sada živ, siguran sam da nikada ne bismo bili prijatelji kao pre jer neke stvari se mogu oprostiti, ali ne i zaboraviti, ali njega ću se uvek sećati. Čujem se sa njegovom porodicom i sa Rađom i Kukočem -
priznao je Divac i dodao: - Drago mi je da je nastao jedan ovakav film, a pre svega zato što je potpuno realan. Po toj tankoj niti ljudi koji su pravili ovaj projekat uspeli su da ne skliznu ni na jednu stranu - zadovoljno je prokomentarisao za Blic.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin