Anica Dobra: Ne ide tragedija bez komedije

Anica Dobra: Ne ide tragedija bez komedije

Autor: | 06/02/2011

0

Čuvena glumica Anica Dobra, ekskluzivno za Pulsonline, govori o utiscima posle premijere predstave "Gospoda Glembajevi", koja je i njen povratak beogradskoj pozorišnoj sceni...
- Premijera je svakako uzbudljiv trenutak, koliko god se mi glumci trudili da minorizujemo takav događaj, naravno, samo iz želje da svaku predstavu odigramo istim intenzitetom kao da nam je svaka prva i poslednja. Iza nas je veoma intenzivan rad, u isto vrem težak i duhovit. Jagošu je bilo jasno da će nas lakše voditi kroz Glembajeve ako krenemo opušteno. Ne ide tragedija bez komedije. Pred nama je bio fantastičan tekst, predamnom neverovatne kolege i inspirativan reditelj, a publika nas je ispratila na najbolji mogući način.

Pozorisni život “Glembajevih” tek počinje. Ova glumica koja je veliku slavu i popularnost stekla i u Nemačkoj, predstavom “Gospoda Glembajevi” i ulogom baronice Kasteli, ponovo se vratila beogradskoj pozorišnoj publici posle velike pauze tokom koje je u Nemačkoj gradila karijeru na filmu i televiziji.  O samoj ulozi u ovoj predstavi, pred premijeru, Anica Dobra je za “Jutarnji list” rekla:
- Baronicu Kasteli sam doživela kao osobu koja ima glavu, mozak, srce i eros. Ona ima harizmu, a njen lik ću pokazati i po onome što o njoj nije napisano, a što će se pričati posle predstave.
Za ovu predstavu se u Ateljeu 212 već odavno traži karta više. Pored Anice Dobre, igraju i Vlastimir Đuza Stojiljković, Boris Kavaca, Nikola Ristanovski, Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Branislav Trifunović.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: anica dobra