Nina Radulović: Leka i ja ćemo biti sjajni roditelji!

Nina Radulović: Leka i ja ćemo biti sjajni roditelji!

Autor: | 10/02/2011

0

Najlepše lice Televizije “Prva“, šarmantna i zgodna voditeljka emisije “Ekskluziv“ Nina Radulović i njen suprug, poznati glumac Branislav Lečić, za mesec dana postaju roditelji. Interesantno je da su njih dvoje odlučili da pol deteta saznaju tek na porođaju kada će svom nasledniku podariti ime na slovo L, bez obzira da li će na svet stići dečak ili devojčica.
- Kažu da je trudnoća najlepši period u kome se žena nalazi, ali se ne bih u potpunosti složila sa tim. Iako imate vremena da se odmarate kao nikada do tada, i iako vas svi štede i nežno vam se obraćaju, to vreme je najčešće rezervisano i za brige, pitanja, pa pomalo i kukanja zbog novog stanja. Dakle, u ovom trenutku se stalno smenjuju periodi zabrinutosti i neizmerne sreće.

Koliko vas je trudnoća promenila?
- Svi događaji vezani za prošlu godinu su uticali na mene. Sve se tako brzo desilo, a ja sam navikla da sve u životu planiram i da se polako prilagođavam. Sada je sve to bilo instant, ali kad pogledam iz ove perspektive sve je baš tako trebalo da bude. Ovih dana razmišljam o tome kako će izgledati ti prvi dani nakon izlaska iz bolnice, kako ću se ponašati kao majka. To menja ženu. Ali, kada imate pored sebe čoveka koji vas uvek dočeka tamo gde vam se čini da ćete pasti, ta promena se onda isplati. Ona je i nagrađena.

Da li ste spremni za ulogu majke?
- Jesam. Od kad sam se udala i počela da živim bez roditelja, shvatila sam koliko je dobar način na koji su me odgajili. Pripremam se da ceo taj sistem vrednosti prenesem na svoje dete. Leka u tome ima iskustva, on zna i kako se to radi, a da dete ne opteretimo. Dokaz za to su njegova pametna i vaspitana deca iz prvog braka. Mislim da je osim vaspitanja, važno i poštovanje autentične ličnosti u detetu i potkrepljivanje svih dobrih strana iste. Školovanje i razvijanje talenata biće mi važna misija.

Koliko je na vaš bračni odnos uticalo iščekivanje bebe?

- Na naš odnos je sve što nam se desilo dobro uticalo. On i ja imamo lagan, neopterećujuć odnos. Mnogo razgovaramo, ali se veoma dobro i čujemo. Samo ako dvoje znaju da u sve uloge koje su do tada imali u odnosu ubace i trećeg, jedino tako i taj treći može lepo i zrdavo da se razvija. Ako zaboravimo da smo prvenstveno partneri u ljubavi i saveznici u životu, neko će trpeti, a najčešće su to deca.

Kako se vi i Leka pripremate za dolazak bebe?
- Duhovno se pripremamo, mnogo razgovaramo, pripremamo bake i deke da učestvuju. Nismo još kupili nijednu stvar, jer ne znamo pol, pa tako ni boju. Sigurna sam da će se to brzo organizovati nakon porođaja. O imenima razmišljamo i verovatno je da će, bilo da je beba ženskog ili muškog pola, ime počinjati na L.

Zbog čega ste odlučili da pol deteta saznate tek na porođaju?
- Više puta sam čula da je žena do poslednjeg dana mislila da nosi muško jer su joj tako rekli lekari, pa je na porođaju shvatila da je sve vreme nosila žensko, ili obrnuto. Mislim da bi me takav šok više koštao, nego da „čak“ devet meseci ne znam pol svog deteta. Ionako je to već određeno, a mene od saznanja deli pedesetak dana.
Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti