Nataša Bekvalac i Dača Ikodinović su žrtve medija?

Nataša Bekvalac i Dača Ikodinović su žrtve medija?

Autor: | 17/02/2011

0

Pesma , smeh i, na kraju, suze, kratak su rezime prvog pojavljivanja Nataše Bekvalac u medijima od kada je podnela zahtev za razvod braka. Psiholog Aleksandra Janković objašnjava da je njena potreba da se pojavi u jednoj od najgledanijih TV emisija, posledica velikog pritiska javnosti i pokušaj da objasni šta se stvarno dešava, a da je prilog o njihovoj ljubavi bio krajnje neumesan potez.
- Prikazati takve stvari nekome ko je u tom trenutku ranjiv, krajnje je degutantno -
rekla je Aleksandra Janković.
- Svom prijatelju ne bih oprostila da mi uradi takvu stvar. S druge strane, Nataša je mogla da predvidi tu situaciju i proceni da li može da se nosi sa njom. Njena reakcija je bila normalna za nekoga ko se nalazi u takvom emotivnom stanju. Bez obzira na sve, izgleda da tu još ima mesta za ljubav. Natina izjava da se više neće udavati je svojevrsna poruka da na emocije prema Dači nije stavila tačku.

To nije bio lični marketing. Očekivanja koja su imali od sebe i od života, prosto su se srušila. Ulog je bio veliki, a njihova ljubav je "pala" na najvećem iskušenju. Od početka njihovog braka postoji ozbiljan medijski pristisak na Natašu i Daču, jer su oni bili oličenje ljubavne priče koja liči na one holivudske, sa srećnim krajem.

Kulturolog i sociolog profesor Ratko Božović kaže da je to priča o našoj stvarnosti, ali i poraz našeg životnog stila.
- To što je čitava stvar maltene dignuta na nivo nacionalnog pitanja, govori o tome da je došlo do potpune medijske zbrke i katastrofe -
tvrdi Božović. - Njih dvoje su bezobzirno stavljeni na stub srama i apsolutne su žrtve medija. Mi nemamo meru kada pojedine osobe uzdižemo do Olimpa, ali ne postoji mera ni kada ih devalviramo i obezvređujemo. Mislim da je neprirodno da nekoga uvedete u javno polje da bi plakao i na taj način iskazao svoju intimu. To je previše intimna stvar da bi bila javna. Žao mi je što je Natašina intima probušena kao balon, a njena lepota instrumentalizovana na taj način. Sve je to dramatizacija u polju estrade, odnosno estradno rezonovanje onoga što se dešava ljudima. Nemojmo im pogoršavati situaciju i javno emocijalno ih ubijati.
Izvor: novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin