Uspeh naše glumice u Americi: Jelena Stupljanin nagrađena u Njujorku

Uspeh naše glumice u Americi: Jelena Stupljanin nagrađena u Njujorku

Autor: | 25/02/2011

0

Nadam se da ću uspeti da dođem na Fest i poklonim se beogradskoj publici nakon projekcije filma “Cirkus Kolumbija” u kojem igram sa Mikijem Manojlovićem i Mirom Furlan - poručuje za Blic iz Njujorka Jelena Stupljanin, koja je nedavno na festivalu “United Solo” u Njujorku dobila i nagradu za najbolju glumicu.
Jelena Stupljanin već godinama živi i radi u Americi. Na ovom festivalu predstavila monodramom “Žena-bomba” i oduševila publiku i žiri.
- Ova nagrada mi je veoma draga i značajna jer sam prvi put dobila takvu vrstu priznanja ovde u Njujorku, i to baš za monodramu. Zaista sam se trudila da na najbolji način uradim komad “Žena-bomba” koji je emotivno veoma zahtevan jer se bavi terorizmom u današnjoj Americi. Ovo priznanje dalo mi je dodatni podsticaj i potvrdu da sam na dobrom putu, a odmah nakon toga usledio je poziv iz njujorške pozorišne kompanije “Rising Phoenix Rep” da postanem njihov stalni član - priča Jelena.
Poziv je radosno prihvatila i sada je jedini stranac u ovom pozorištu u kojem je, inače, priželjkivala da se zaposli, budući da oni rade predstave koje su po Jeleninom ukusu i odgovaraju njenom senzibilitetu. Upravo priprema dramu “The Stray Dog” o ruskoj pesnikinji Ani Ahmatovoj.
Naša poznata glumica potpuno se adaptirala na život u Njujorku. Ne oseća usamljenost jer ima puno prijatelja.
- Družim se sa američkim glumcima, rediteljima, ljudima iz mog posla... a jedna od mojih najbližih prijateljica je naša čuvena soul pevačica Ivana Kotov. Bliska sam i sa Biljanom Labović, mnogostruko nagrađivanom animatorkom, zatim sa našom Ivom Zorić koja je producent na BBC-ju. Moj dragi prijatelj je i bubnjar Marko Đorđević. Ovde ima mnogo naših talentovanih i divnih ljudi i zahvaljujući i njima imam osećaj kao da sam kod kuće - ističe Jelena.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još