Spremne krivične prijave protiv Maje Nikolić i Miloša Bojanića!

Spremne krivične prijave protiv Maje Nikolić i Miloša Bojanića!

Autor: | 01/03/2011

0

Protiv estradnih pevača Miloša Bojanića (61) i Maje Nikolić (36) biće pokrenut postupak za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zbog antisemitskih izjava u programu “Dvor”, koji ide uživo, saznaje “Blic”.

- U tužilaštvo su stigli video snimci spornih izjava koji su zatraženi od Televizije “Pink”. Posle prvog gledanja primetno je da je Bojanić eksplicitno izgovarao reči mržnje. Takođe, izjave Maje Nikolić su dovoljne za pokretanje postupka. Zato će uskoro biti pokrenut postupak protiv njih dvoje, kako se očekuje, do kraja ove nedelje, i biće osumnjičeni za izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti - kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

U prepirci sa drugim učesnicima “Dvora” u ranim jutarnjim časovima između četvrtka i petka, 24. i 25 februara, Bojanić je izgovorio: „Mi ne možemo voleti Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam poslali uranijum, rakove, i čuda.” Prilikom iste rasprave Maja Nikolić je ponavljala: “Ne volim Jevreje.” Radiodifuzna agencija Srbije reagovala je istog dana i zatražila da se izbaci iz “Dvora” Maja Nikolić, ali ne i Bojanić, koji je prema prvim procenama tužilaštva, imao eksplicitne izjave mržnje.



Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin