Natali Portman odbila da nosi haljinu Džona Galijana zbog njegovih antisemitskih izjava!

Natali Portman odbila da nosi haljinu Džona Galijana zbog njegovih antisemitskih izjava!

Autor: | 01/03/2011

0

Oskarovka izraelskog porekla Natali Portman odlučila je da prekine svaki vid saradnje sa britanskim modnim kreatorom Džonom Galijanom zbog njegovih antisemitskih izjava. Iako se šuškalo da je ovogodišnja dobitnica Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu Crni labud Natali Portman trebalo da se na crvenom tepihu pojavi u garderobi koju je dizajnirao slavni dizajner Džon Galijano, glumica je za ovu priliku ipak odabrala ljubičastu Rodarte haljinu.

S obzirom na to da je samo tri dana pre ove glamurozne ceremonije procureo video snimak na kojem pedesetogodišnji kreator pod dejstvom alkohola u jednom pariskom lokalu veličajući Hitlera vređao na nacionalnoj osnovi izvesnu Džeraldinu Bloh, nazivajući je pogrdnim imenima i aludiravši na njeno jevrejsko poreklo, odluka Portmanove rođene pre dvadeset devet godina u Jerusalimu nimalo ne čudi.
- Izuzetno sam šokirana i zgrožena komentarima Džona Galijana u snimku koji je procureo. Pošto sam iz ugla ovog video materijala sagledala gospodina Galijana u potpuno novom svetlu, kao ličnost koja je ponosna što je Jevrejka više ne želim da budem dovođena ni u kakvu vezu sa njim. Samo se nadam da će ovi užasni komentari da nam svima služe kao podsetnik da promišljamo i delamo protiv ovih i dalje neiskorenjenih predrasuda koje su u suprotnosti sa svim onim što je lepo – poručila je Natali, koja je zaštitno lice Diorovog parfema.
Modna kuća Dior u kojoj je Galijano radio od 1996. godine, prvo je kreatora suspendovala na neodređeno vreme, da bi danas doneli definitivnu odluku o otpuštanju svog glavnog dizajnera.
- Čvrsto osuđujemo izjave Džona Galijana koje su u totalnoj suprotnosti sa suštinskim vrednostima za koje se kuća Christian Dior oduvek zalagala – poručeno je iz samog vrha Diora.
Pogledajte video iz Pariza u kojem Džon Galijano prenosi poruke nacizma i antisemitizma:

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin