Vlade Divac: Uvek ću žaliti za Draženom Petrovićem

Vlade Divac: Uvek ću žaliti za Draženom Petrovićem

Autor: | 12/03/2011

0
Dokumentarni film „Jednom braća” u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Banjaluci izazvao veliko interesovanje. Storija o zlatnoj generaciji jugoslovenske košarke i prekinutom prijateljstvu košarkaških legendi Vlade Divca i Dražena Petrovića tokom februara i marta videlo je oko 4.500 gledalaca u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Banjaluci.
Interesovanje za film je ogromno, a nakon premijere u Beogradu, dokumentarni film „Jednom braća“, premijerno je prikazan publici u Sarajevu i Banjaluci, a na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox, zbog velikog interesovanja, doživeo je čak tri projekcije. Tokom februara i marta, u Beogradu, Sarajevu i Banjaluci, od prodatih ulaznica prikupljeno je 5.900 evra, a sredstva su namenjena humanitarnim aktivnostima Fonda „Ana i Vlade Divac“.
- Zahvaljujemo svima koji su pogledali film i kupovinom ulaznice pomogli da prikupimo dodatna sredstva za naše humanitarne akcije - kaže za „Blic” Vlade Divac, jedan od junaka filma.
Poslednjih dana digla se prašina oko ovog dokumentarca američke televizje ESPN – neki hrvatski košarkaši tvrdili su da je film varka, te da Dražen i Vlade nisu bili prijatelji. Sve to su za „Blic” demantovali Biserka i Aco Petrović, majka i brat preminulog košarkaša, koji su posvedočili da se radilo o pravim drugarima.

– Zahvaljujemo svima koji su pogledali film i bioskopima koji su nam se pridružili u ovoj akciji – „Kolosej” i „Ster sinema” u Beogradu, „Meeting Point” u Sarajevu i Omladinski savjet u Banjaluci – kaže Vlade Divac ispred fonda „Ana i Vlade Divac“.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti