Šta će se jesti i kako će izgledati venčanje princa Vilijema i Kejt Midlton... (FOTO)

Šta će se jesti i kako će izgledati venčanje princa Vilijema i Kejt Midlton... (FOTO)

Autor: | 29/03/2011

0

Mesec dana pre venčanja princa Vilijama i njegove izabranice Kejt Midlton, kraljevski zvaničnici odlučili su da pokažu kako će izgledati raskošni detalji venčanja veka. Najpre su za fotografe otvorena vrata Bakingemske palate u kojoj će biti održan prijem, ali i poslužena hrana za 300 srećnih zvanica koje su dobile pozivnicu za venčanje koje će biti održano 29. aprila.

Deo palate će biti otvoren za goste. Svi će se upisivati u listu gostiju u beloj primajućoj sobi. Fotografe kroz nju, ali i kroz druge prostorije koje su retko otvorene za javnost proveo je zamenik glavnog kućepazitelja Bakingemske palate. On je objasnio da će se prilikom venčanja koristiti i galerija, muzička soba, plava primajuća soba kao i glavna trepezarija u kojoj će biti poslužen ručak.
Tu zapravo i počinje sva raskoš venčanja koje preti da pomuti slavu svadbe Vilijamovih roditelja. Mladenci su već odabrali dve torte koje će psolužiti gostima. Princ se odlučio za tortu napravljenu od keksa i čokolade, a Kejt je izabrala tradicionalnu britansku svadbenu tortu napravljenu od voća. Ona će biti prelivena belim fondanom a potom potopljena u liker.
Kako kaže jedan od glavnih kuvar na venčanju Mark Flenang, i ostatak menija će biti tradicionalan. On je otkrio deo menija. Služiće se prepeličija jaj, kolači od krabe, kanabei od lososa, palačinke sa prelivom, sendviči napravljeni sa zelenom salatom i mladim lukom, ali i kokteli od jagnjećih plećki.
Posebna pažnja posvećena je slatkišima, pa će tako biti servirane, između ostalog i praline koje će se ručno prelivati belom čokoladom, specijalno za ovu prilku. Zanimljivo je i to da će se najveći deo hrane pripremati u samoj kuhinji Bakingemske palate i to u posuđu koje je u vlasništvu kraljevske porodice skoro čitav vek. Neke od đakonija kuvaće se u originalnim loncima koje su koristili i kuvari kralja Džordža IV koji je Engleskom vladao u 19. veku.

Posuđe koje će se koristiti za pripremu hrane koristili su i kuvari kralja Džordža u 19. veku

Posuđe koje će se koristiti za pripremu hrane koristili su i kuvari kralja Džordža u 19. veku

Kuvar za soseve Mark Stjuart priprema jorkširski puding sa teletinom i radiš sosom

Kuvar za soseve Mark Stjuart priprema jorkširski puding sa teletinom i radiš sosom

Prepeličija jaja će se služiti u posudama od kristala i zlata

Prepeličija jaja će se služiti u posudama od kristala i zlata

Galerija u Bakingemskoj palati će biti korišćena tokom prijema

Galerija u Bakingemskoj palati će biti korišćena tokom prijema

Čokoladne praline sa ručno pravljenom belom čokoladom

Čokoladne praline sa ručno pravljenom belom čokoladom

Glavni kuvar za deserte lično pravi sve kolače

Glavni kuvar za deserte lično pravi sve kolače

Mini jorkširski puding sa teletinom

Mini jorkširski puding sa teletinom

Kolačići od kraba

Kolačići od kraba

Edvard Grifits, zamenik glavnog kućepazitelja u Bakingemskoj palati pokazuje novinarima gde će sve zvanice biti tokom prijema

Edvard Grifits, zamenik glavnog kućepazitelja u Bakingemskoj palati pokazuje novinarima gde će sve zvanice biti tokom prijema

Glavna soba za ručavanje u palati

Glavna soba za ručavanje u palati

Plava primajuća soba

Plava primajuća soba

Ručno pripremljeni kolači

Ručno pripremljeni kolači

Kanapei sa mladim lukom i zelenom salatom

Kanapei sa mladim lukom i zelenom salatom

Slika kraljice Aleksandre, žene kralja Edvarda VII, u beloj primajućoj sobi

Slika kraljice Aleksandre, žene kralja Edvarda VII, u beloj primajućoj sobi

Izvor: Blic

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još