Vesna Radusinović: Srpska svakodnevica je sve, samo ne zabavna

Vesna Radusinović: Srpska svakodnevica je sve, samo ne zabavna

Autor: | 29/03/2011

0

Jedna od najtiražnijih domaćih spisateljica, Vesna Radusinović završava scenario za seriju radnog naslova “Srce od silikona”, po svojim romanima “Srce od silikona”, “Rasprodaja sreće” i “Grand šou Srbija”. Reč je o veoma zahtevnom projektu čije će snimanje početi do kraja godine.
- U romanima živopisno i istinito slikam vreme u kojem živimo, a samo naivni u njemu vide estradu, lagodan život, silikone, avione, kamione, šalu i komiku - kaže, za “Novosti”, Vesna Radusinović. - Poigravam se sa svakodnevicom, koja je sve samo ne zabavna i spokojna. Serija ilustruje poremećene vrednosti našeg društva, a kako su moji junaci uglavnom prodavci magle, mogu ih odigrati samo veliki glumci a da se ne narugaju ni njima ni nama.

Hoće li “Srce od silikona” uslovno rečeno mirisati na “Ranjenog orla”?
- U mojim romanima nema ničeg srceparajućeg. Prilično su brutalno i muški napisani, a porediti me sa Mir Jam je kompliment, jer je upravo “Ranjeni orao” imao najveće moguće rejtinge. Vremenska distanca koja deli moje i junake Mir Jam je skoro stoletna. Toliko o sličnosti i razlikama. U Srbiji se ništa nije promenilo, samo što smo se prilično poseljačili. U vreme Mir Jam je postojao fini svet, prava gospoda, kakve ovde odavno više nema.

Sa Isidorom Bjelicom napisali ste knjigu “Kada kume kuvaju”, koje jelo spremate za “desetku”?

- Ukusi nam se razlikuju, baš kao i recepti koje smo pretočile u prvi srpski roman-kuvar. Kuvamo bučno i burno, smejemo se i svađamo oko začina i količina jedino na gastro terenu. Isidora je ekspert za indonežansku kuhinju i sva egzotična podneblja, a najviše volim njene specijalite sa beluga kavijarom, bline iz carske Rusije i palačinke sa lososom. Za mene kažu da sam majstor za soseve, divljač i ribu, ali sam “u ljubavi” i sa pastama i dobrim, starim biftekom koji spremam na bezbroj načina.

Šta bi bio sadržaj knjige “Kad se kume zezaju”?
- Odlična je to ideja. Po tiražu naše prve knjige vidi se da smo sjajna kombinacija, tako da bi svaka sledeća bila bolja i zabavnija. Mnogo je dobro zezati se na svoj račun, a obe smo pravi majstori u tome.
Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti