Turski Nacionalni dan dece - Otvaranje izložbe dečijih radova

Turski Nacionalni dan dece - Otvaranje izložbe dečijih radova

Autor: | 20/04/2011

0

U pozorištu "Boško Buha" 20. aprila u 13 časova otvorena je izložba radova osnovaca Beograda koji su povodom proslave Nacionalnog dana dece u organizaciji kancelarije za Kulturu i Turizam pri Turskoj ambasadi u Beogradu 12. aprila učestovala u kreativnim radionicama na ovu temu.
Nedelju dana nakon organizovanih kreativnih radionica, u foajeu pozorišta Boško Buha otvorena je izložba radova osnovaca Beograda koji su se uključili u ovogodišnje obeležavanje Nacionalnog dana dece i time proslavu preneli u Beograd.
Slike i ukrasni predmeti, deo su proslave Nacionalnog dana dece, koji se u Republici Turskoj slavi još od davne 1920. godine. Svi radovi nastali su u okviru kreativnih radionica održanih 12. aprila, nakon odigrane predstave “Mala sirena” koju je osnovcima Beograda poklonila Republika Turska, posredstvom kancelarije za Kulturu i Turizam pri Turskoj ambasadi u Beogradu.  Deca su, podeljena u grupe, učestvovala u glumačkoj, likovnoj i umetničkoj radionici sjajno se zabavljajući, a deo raspoloženja koje je vladalo u pozorištu "Boško Buha" 12. aprila možete videti u izloženim radovima. Našim malim umetnicima, tema i inspiracija ovoga puta bili su upravo Dan dece, mir i prijateljstvo.
Osnovna ideja kancelarije za kulturu i turizam Republike Turske pri Turskoj ambasadi u Beogradu, bila je da približi Nacionalni dan dece našoj deci i načini prvi korak ka uključivanju Beograda i Srbije u veliko Internacionalno slavlje kako bi se dalje širila svest o važnosti dece, jer deca su budućnost sveta.

Izložbu je svečano otvorila ataše za kulturu i turizam gospođica Derya Polat.
Od važnih gostiju iz prijateljske Republike Turske otvaranju izložbe je prisustvovao ambasador Republike Turske, njegova ekselencija gospodin Ali Riza Čolak i direktor predstavništva Turkish Airlines-a, gospodin Umit Kurtar koji su deci čiji su radovi nagradjeni dodelili poklone.

Nakon svečanog otvaranja izložbe nagrađeni su najkreativniji učesnici organizovanih radionica. Prvu nagradu, po izboru žirija dobila je Natalija Štepin, učenica prvog razreda osnovne škole “Stari grad”. Natalija je dobila digitalni fotoaparat kao poklon kako bi dalje beležila svoja interesantna putovanja i susrete sa lepotama sveta u kome živimo. Možda neke od prvih fotografija male umetnice stignu baš iz Republike Turske.

Izložba će biti otvorena do 4.maja.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin