"The Cult" u Areni pred 3.000 fanova

"The Cult" u Areni pred 3.000 fanova

Autor: | 05/06/2011

0

Jedan od najpopularnijih britanskih rok sastava druge polovine osamdesetih godina, “The Cult”, nastupio je sinoć u “Beogradskoj areni”, pred oko tri hiljade najvatrenijih fanova. Pesmom “Everyman and Woman Is A Star”, bend je otvorio treći koncert u Srbiji, a zatim je u dvočasovnom nastupu nastavio da ređa hitove, koji su ispraćeni velikim ovacijama.
- Beograde, Srbijo, dobro veče. Hvala vam puno, vi ste sjajni i mi se nadamo da će i večeras biti pravi spektakl - rekao je pevač Ijan Estberi, nakon čega je počeo da ređa hitove poput “Rain”, “Horse Nation”, “Sweet Soul Sister”, “Saints Are Down”, “White”, “Dirty Little Rockstar” i druge.
Kada su usledile numere “Nirvana”, “Spiritwalker”, “Embers”, “Go West” publika je bačena u trans. Skoro svi su bili na nogama i ponešeni zvucima omiljenih pesama bili su kao jedno. Kada su počeli da sviraju najpoznatiju numeru i veliki hit “She Sells Sanctuary” svi su pevali u glas. Usledila je i pesma “Love Removal Machine”, zahvaljujući kojoj su se probili i na američko tržište i koja je sa trećeg albuma koji je rađen u produkciji Rika Rubina, “Electric”, a koji je po mišljenju mnogih muzičkih znalaca najžešći i najteži do danas. Ovom numerom stekli su kultni status u Americi, a 1987. godine album je dospeo čak na listu 40 najprodavanijih.
- Vi ste fenomenalna publika. Čast je nastupati pred vama - oduševljeno je rekao Estberi.|

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: arena beograd