Katarina Rebrača hoće da prizna krivicu

Katarina Rebrača hoće da prizna krivicu

Autor: | 12/07/2011

0

Odbrana Katarine Rebrače predložila je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zaključenje sporazuma o priznanju krivice prema kom bi bivša manekenka priznala da je činila zloupotrebe sa dobrotvornim fondom za prevenciju raka dojke u zamenu za povoljniju kaznu.
Rebračin branilac Dragan Mraković danas je o tome dopisom obavestio sudsko veće Višeg suda u Beogradu.
Detalji predloženog sporazuma, odnosno za koju kaznu Rebrača pristaje da prizna krivicu, nisu saopšteni javnosti. Shodno Zakoniku o krivičnom postupku, sporazum o priznanju krivice između tužilaštva i optuženog može da se podnese sudu na usvajanje do završetka prvog ročišta.
Posle ovog kratkog dijaloga, današnje suđenje je odloženo za 14. oktobar zbog izostanka Rebračine majke Sandrine Bogunović, koja u sud nije došla zbog lošeg zdravstvenog stanja.
Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića koji je, takođe, pritvoren i procesuiran pred Specijalnim sudom u Beogradu u julu 2010. Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.
- Nikada mi nije bila namera da zadržim uplaćene donacije. To nije bilo u mojoj svesti. Ja sam samo želela da Fond radi što bolje i da se realizuije što više akcija, sa što manjim troškovima - navela je Rebrača izlažući odbranu u maju.
Rebrača je fond osnovala u maju 2006, a njegove aktivnosti su započete u septembru te godine.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin