Počasni Oskar za Opru Vinfri

Počasni Oskar za Opru Vinfri

Autor: | 03/08/2011

0

Na jesenjoj dodeli Oskara koju organizuje Američka akademija za film 12. novembra, čuvena voditeljka Opra Vinfri, glumac Džejms Erl Džons i šminker Dik Smit dobiće počasne Oskare za humanitarni rad i životno delo.
Opra će dobiti nagradu „Džin Heršolt" za humanitarni rad, koja takođe podrazumeva uručivanje statuete Oskar. Inače, nagrada je dobila naziv po glumcu Džinu Heršoltu, velikom humanisti i borcu za ljudska prava. Popularna voditeljka, koja je 1985. godine nominovana za Oskara za ulogu u filmu "Boja purpura", osnovala je humanitarnu fondaciju "Opra Vinfri" i Akademiju za devojke u Južnoj Africi.
Džons i Smit će dobiti počasne Oskare za karijeru. Džejms Erl Džons snimio je više od 50 filmova. Glumac, koji je pozajmio glas Dartu Vejderu u Ratovima zvezda, nominovan je za Oskara 1971. godine za film Velika bela nada. Poznat je i iz filmova "Polje snova", "Patriotske igre" i "Lov na Crveni oktobar".
Dik Smit je dobio Oskara 1984. godine, za rad na filmu Amadeus. Poznat kao „otac šminke", radio je i na filmovima "Kum", "Isterivač đavola" i "Taksista".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti