Goca Tržan: Krediti su postali noćna mora

Goca Tržan: Krediti su postali noćna mora

Autor: | 13/08/2011

0

Među 30.000 građana koji su zbog dramatičnog skoka švajcarske valute zapali u dužničko ropstvo nalazi se i veliki broj estradnih ličnosti. Jedna od njih je i pevačica Goca Tržan, koja je objasnila kako joj je kredit za stan postao „omča oko vrata“.
- Kada sam podigla kredit za stan, mesečna rata mi je bila 570, a sada je 800 evra! Niko nije očekivao da će za samo nekoliko godina skoro duplirati svoju vrednost. Sada su se ti krediti pretvorili u pravu noćnu moru. Znam da ogroman broj ljudi vraća stanove jer jednostavno ne može da isplati ratu. Kredit mi je postao omča oko vrata - kaže Tržanova.
Ona pojašnjava da je svoje stambeno pitanje počela da rešava 2007. godine i da se baš za zajam u „švajcarcima“ odlučila po savetu bankara „jer je tada odnos evra i švajcarskog franka bio 1 prema 55“. Muke su nastale jer su sada franak i evro skoro izjednačeni.
- Ne znam šta ću da radim, ali sam sigurna da neću kredit u francima menjati za onaj u evre. To mi se ne isplati i mislim da bih tako zapala u još veće dugove - kazala je pevačica za "Alo!" verujući da će srpska vlast pomoći dužnicima da isplivaju iz dugova.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin