Gitare Ričarda Gira na aukciji

Gitare Ričarda Gira na aukciji

Autor: | 18/08/2011

0

Holivudski glumac Ričard Gir koji je poznat po ulogama u filmovima "Zgodna žena", "Oficir i džentlmen" i "Čikago", proveo je više od 20 godina sakupljajući gitare, prenosi Rojters.
Njegova kolekcija sadrži poznate marke gitara, kao što su "Si-Ef Martin", "Gipson" i "Fender", ali i girtaru bluz gitariste Alberta Kinga, jamajskog rege muzičara Pitera Toša i poznatog američkog proizvođača gitara, Džejmsa Dakista (D"Aquisto).
Aukcija će se održati 11. oktobra i na njoj će se naći oko 110 predmeta u vrednosti od oko milion dolara. Očekuje se da će Električna "Gibson" gitara, koja je jedno vreme pripadala Albertu Kingu, biti prodata za 90.000 dolara.
Još jedna veoma vredan predmet je gitara “Si-Ef Martin” iz 1931. godine, koja je jedna od najpoželjnijih modela i za koju se očekuje da će dostići cenu od 50 do 70.000 dolara.
Kolekcija Ričarda Gira je rezultat njegove dugogodišnje ljubavi prema muzici, koja je počela sa trubom, pre nego što je zavoleo gitaru i klavir.
 - One su bile moji iskreni prijatelji u dobru i u zlu. Nikada nisam planirao da pravim kolekciju. Samo sam kupio jednu i svidela mi se - stoji u saopštenju Ričarda Gira.
Gir je u saopštenju dodao da će prikupljena sredstva sa aukcije ići u dobrotvorne svrhe širom sveta.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti