Džordž Kluni otvorio filmski festival u Veneciji

Džordž Kluni otvorio filmski festival u Veneciji

Autor: | 31/08/2011

0

Filmski festival u Veneciji počeo je večeras svečanošću uoči koje je holivudski glumac Džordž Kluni pozdravio stotine obožavalaca okupljenih pred palatom u kojoj će u toku večeri biti prikazan njegov film "Martovske ide"
Kluni, u pratnji glumaca tog političkog trilera čiji je on režiser - Filipa Simora Hofmana, Pola Đamatija, Evan Rejčel Vud, Marise Tomej i Džefrija Rajta - dočekan je uzvicima oduševljenja.

Glumac je potom davao autograme i rukovao se s pojedinim okupljenima. Njegov film je jedan od pretendenata na glavnu nagradu festivala - Zlatnog lava. U konkurenciji za to priznanje su 23 filma - naslovi 22 ostvarenja ranije su objavljeni, dok će naslov 23. filma biti saopšten naknadno.
Ranije danas, kada su "Martovske ide" prikazane na specijalnoj novinarskoj projekciji, Kluni je rekao da nema nameru da počne da se bavi politikom.
- U Beloj kući je čovek koji je lepši od bilo koga i koji ima samilosti više od svih. Ja to znam. Zašto bi onda neko drugi trebalo da se kandiduje za to mesto - upitao je Kluni.
- Imam veoma lep posao i mogu da provodim život sa privlačnim ljudima - našalio se glumac i režiser priznajući, međutim, da američka vlada proživljava "teške trenutke".
- Ali, optimista sam. Izgleda da cinizam odnosi pobedu nad idealizmom, ali i to će se promeniti - dodao je.
Dobitnika Zlatnog lava izabraće žiri predvođen režiserom Darenom Aronofskim.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti