Olimpijski komitet Srbije i grad Pančevo potpisali Protokol o saradnji

Olimpijski komitet Srbije i grad Pančevo potpisali Protokol o saradnji

Autor: | 20/09/2011

0

Olimpijski komitet Srbije i grad Pančevo potpisali su danas Protokol o saradnji.
Uspostavljanjem saradnje, biće unapređena saradnja u vezi sa aktivnostima Olimpijskog centra koji će se izgraditi u Pančevu. Opšti cilj jesu razvoj sporta mladih, kao i obezbeđivanje optimalnih uslova za pripreme sportista, a posebno onih koji ostvaruju vrhunske rezultate na međunarodnim takmičenjima i Olimpijskim igrama.
Protokol o saradnji potpisali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i gradonačelnik grada Pančeva, gospođa Vesna Martinović.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Vlade Divac je izjavio da potpisivanje Protokola označava jednu novu stranicu u razvoju vrhunskog sporta i obezbeđivanja uslova koje omogućavaju nove rekorde i nove medalje naših sportista.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Đorđe Višacki je izrazio zadovoljstvo što je grad Pančevo prepoznao značaj ulaganja u razvoj budućih naraštaja vrhunskih sportista, a to je izvodljivo kroz iznalaženja sistemskih rešenja, kao što je izgradnja kroz olimpijskog centra.
Gradonačelnik grada Pančeva, gospođa Vesna Martinović se zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije na ukazanom poverenju i izrazila uverenje da će Pančevo učiniti sve kako bi nastavilo da bude grad iz koga dolaze vrhunski sportisti.


"EkOlimpijada Srbije" održana i u Pančevu
Veseli karavan "EkOlimpijade Srbije" danas je posetio i grad Pančevo. U prisustvu delegacije OKS koju je predvodio predsednik Vlade Divac, gradonačelnika grada Pančeva i gospođe Vesne Martinović, održana druga ovogodišnja “EkOlimpijada”.
Posle dece iz Velikog Gradišta, Sjenice i đaci iz Pančeva imali su priliku da igrajući se i učestvujući u nizu kultrurnih, edukativnih i ekoloških radionica nauče nešto što nisu znali o istoriji olimpijskog pokreta i o olimpijskim vrednostima i principima sa posebnim akcentom na zažtitu životne sredine.

“EkOlimpijadu” u Pančevu svečano je otvorio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.
Predsednik OKS poručio je učesnicima EkOlimpijade:
- Važno je baviti se sportom i čuvati prirodu, jer je ona u srcima svih nas. Siguran sam da ovde medju vama ima budućih olimpijaca. Hteo bih da vam kažem da u životu nije važno ko smo i odakle smo, već samo da budemo dobri ljudi I da verujemo u sebe. Kao što sam i ja iz Prijepolja uspeo da ostvarim svoje snove tako bi i vi trebalo da verujete u svoje snove i težite da ih osvartite. Bavite se sportom, čuvajte prirodu i trudite se da budete najbolji u svemu što radite u zivotu.

Gradonačelnik Pančeva, Vesna Martinović, poželela je dobrodošlicu svim prisutnima, posebno gostima i dodaala:
- Drago mi je što smo svi danas ovde povodom EkOlimpijade. Želim svim učesnicima fer igru, sportsku borbu i nadam se da ćemo svi igrati u istom timu, timu za Olimpijski komitet Srbije i Pančevo.

Deca iz Pančeva su se učestvujući u EkOlimpijskim radionicama saznala kakvo je stanje u prirodi u Srbiji i koji su sportovi direktno ugroženi lošim odnosom prema životnoj sredini. Naučili su na koji način oni mogu da pomognu i šta mogu da urade kako bi tome naučili svoje drugare i roditelje.

Naučili su kako se peva himna, kako se organizuju navijačke koreografije i kako treba da se ponaša jedan sportista na terenu, a navijač na tribini.


Po okončanju svih radionica deca su demonstrirala deo onoga što su naučila, izvodeći svečanu ceremoniju podizanja zastave, a potom im je predsednik OKS Vlade Divac uručio medalje i diplome za uspešno razvijen EkOlimpijski duh.

Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma, sprovode ovaj projekat uz podršku Olimpijske solidarnosti MOK sa ciljem da deca i mladi u Srbiji, kroz aktivno učešće u kulturnim, obrazovnim i ekološkim radionicama, kroz igru i druženje razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti sa posebnim akcentom na važnost očuvanja životne sredine, što je jedan od osnovnih principa olimpizma.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još