Cipele Džudi Garland na aukciji

Cipele Džudi Garland na aukciji

Autor: | 24/09/2011

0

Par crvenih cipelica koje je Džudi Garland nosila u filmu "Čarobnjak iz Oza", biće stavljene na aukciju i očekuje se da će biti prodate za dva do tri miliona dolara. Radi se o jednom od četiri para cipelica iz čuvenog filma i veruje se da ih je Džudi u ulozi devojčice Doroti nosila u sceni u kojoj tri puta lupi petama kako bi se vratila kući u Kanzas pri kraju filma. Aukcija će biti održana 16. decembra u organizaciji aukcijske kuće "Profiles in History" u Los Anđelesu.
- Ovo je najvažniji filmski rekvizit u svetu. Ne postoji ništa slavnije. Te cipelice su jedan od najvećih postojećih elemenata pop kulture - kaže vlasnik aukcijske kuće Džo Madalena.

Jedan par cipelica iz filma čuva se u muzeju "Smithsonian" u Vašingtonu, drugi je u rukama privatnog kolekcionara, a treći je ukraden iz muzeja Džudi Garland u Minesoti i ne zna se gde je. Cipele koje će se naći na aukciji na sebi imaju oznaku "Judy Garland" i u odličnom su stanju, izuzev malih ogrebotina na potplati, verovatno nastalih tokom snimanja filma.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin