Kineska delegacija u poseti Olimpijskom komitetu Srbije

Kineska delegacija u poseti Olimpijskom komitetu Srbije

Autor: | 26/09/2011

0

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije su jutros u Olimpijskoj kući ugostili delegaciju Olimpijskog komiteta Kine. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac otvorio je sastanak i poželeo dobrodošlicu delegaciji kineskog Olimpijskog komiteta.
Gospodin Liu Peng, predsednik Olimpijskog komiteta Kine rekao je da ceni tradicionalno prijateljske odnose sa Srbijom i predložio je uspostavljanje saradnje i na nivoima sportskih saveza po ugledu na već veoma dobru saradnju Olimpijskih komiteta dveju zemalja. Naglasio je da treba ojačati saradnju u svakoj disciplini sporta i da su veoma zainteresovani za saradnju u odbojci, fudbalu i košarci jer smatra da mogu mnogo da nauče od naših vrsnih stručnjaka. Takođe je predložio i organizovanje egzibicionog teniskog meča između našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića i najbolje kineske teniserke Li Nan.

Ispred Olimpijskog komiteta Stbije, sastanku su prisustvovali potredsednici Ivan Todorov i Žarko Paspalj, kao i predsednik Sportske komisije OKS Nikola Kuljača.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da postoji interesovanje za podizanje obostrane saradnje čak i na viši nivo od dosadašnjeg, naročito u fudbalu, košarci, tenisu i odbojci i predložio da se pripremi dogovor o segmentima saradnje koji bi bio potpisan prilikom održavanja egzibicionom teniskom meču. Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije iskoristio je ovu priliku i da se zahvali na dobroj organizaciji Univerzijade u Šen Ženu u Kini.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti