Reklama Žizel Bundšen zabranjena u Brazilu

Reklama Žizel Bundšen zabranjena u Brazilu

Autor: | 30/09/2011

0

Žizel Bundšen je najpoznatija Brazilka i najplaćeniji supermodel na planeti. Ipak, žene iz ove latinoameričke zemlje nisu zadovoljne kako ih poznata sunarodnica predstavlja, pa je zbog toga njena reklama “skinuta” sa tamošnjih televizija.
Naime, njen najnoviji projekat, kampanja donjeg veša za brazilski brend “Hope” razljutila je i političare koji su je nazvali “seksističkom” i “stereotipnom”.

Radi se o nekoliko televizijskih spotova u kojima Žizel pokušava da smiri supruga pošto mu prizna da je slupala automobil, potrošila sav novac sa kreditne kartice i pozvala svoju majku da živi sa njima.
Bundšenova rešenje nalazi u seksi donjem vešu koji treba da odobrovolji besnog muža, a slogan reklame glasi: "Brazilka si - iskoristi svoj šarm!"
- Kampanja promoviše pogrešan stereotip o ženi kao seksualnom objektu supruga i ignoriše velike prednosti koje smo dostigle u rekonstruisanju seksističke prakse i načina razmišljanja - piše u izveštaju tog sekretarijata, koji tvrde da su pismenim putem dobili i mnoštvo žalbi besnih gledalaca.
Povodom ukidanja reklame oglasila se i Sandra Čajo direktor kompanije koja proizvodi donji veš.
- Žizel može da potvrdi da su sve situacije u kampanji samo šale o svakodnevnom životu. Nikako ne bi trebalo da se tumače kao potcenjivačke u odnosu na žene. Bilo bi apsurdno za nas, koji živimo od ženskih simpatija da uradimo bilo šta što bi obezvredilo našeg glavnog konzumenta - rekla je ona, dok se poznata manekenka nije oglašavala ovim povodom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin