Željko Mitrović: Otvaranje PFI Studios

Željko Mitrović: Otvaranje PFI Studios

Autor: | 30/09/2011

0

Povod večerašnje proslave je 17. rođendan TV Pink kao i sjajni rezultati koje ova televizija postiže u gledanosti programa na početku nove televizijske sezone, a pored toga večeras će i zvanično biti otvoren filmski grad u Šimanovcima. PFI Studios, odnosno Pink Films International Studios je ogranak Pink International Company, i jedan je od najsavremenije opremljenih filmskih kompleksa u svetu.
PFI Studios nudi 42.000 m2 prostora podeljenog na devet najsavremenijih studija višenamenskih radnih prostorija i opreme za snimanje, kao i fasadni dekor u krugu studija (12 hektara ili 30 jutara zemlje). PFI Studios je utemeljen na bogatoj srpskoj filmskoj istoriji i stručnom kadru, kao i na konkurentnim cenama i profesionalnom pristupu klijentima.

Povodom zvaničnog otvaranja PFI Studios, predsednik i vlasnik "Pink Media Group", gospodin Željko Mitrović je izjavio:

- PFI Studios sa svojim produkcijskim kapacitetima – studijskim i kancelarijskim prostorom, apartmanima za glumce, šminkernicama, radionicama za kostim i scenografiju, i terenom za spoljnu gradnju ima modernu i funckionalnu infrastrukturu koja može da podrži velike i ozbiljne inostrane projekte. Sa osam izgrađenih studija (površine 600m2 – 1,800m2) i devetim, najvećim (3,600m2), čija je izgradnja u toku, kao i otalim pratećim produkcijskim prostorom, PFI Studios ima veliki potencijal da postane preferirana filmska destinacija inostranih producenata. Pored studijskih, PFI Studios u potpunosti može da podrži produkcioni servis u kadrovskom i tehničkom smislu. PFI Studios je pre svega orijentisan na privlačenje inostrane filmske produkcije, odnosno na podržavanje srednjih i visokobudžetnih američkih i evropskih filmova, pa je u skladu sa takvom strategijom i planirana studijska infrastruktura. Što ne podrazumeva da će domaća kinemategrafija biti zanemarena, čak naprotiv, kada je domaći film u pitanju spremni smo da budemo i koproducenti. Da napomenem, da je nekoliko najvećih filmskih hitova u proteklih nekoliko godina u regionu bilo sminljeno u koprodukciji sa PFI Studios, a da se podsetimo to su : "Andjeli 2", "Andjeli3", "Ivkova Slava", "Četvrti čovek", "Čitulja za Eskobara", itd.
- Do sada je u kompleksu u Šimanovcima snimljeno i nekoliko inostranih projekata. Početkom ove godine je završeno snimanje dva projekta, naučno-fantastičnog filma Luc Bessona „Lock Out“ čiji su priprema i snimanje trajali šest meseci, kao i američkog filma „The Raven“ čiji je studijski deo snimljen u našem kompleksu. 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti