Kajli Minog: Počasni doktorat

Kajli Minog: Počasni doktorat

Autor: | 06/10/2011

0

Australijska pevačica Kajli Minog dobila je počasni doktorat za rad na podizanju svesti o raku dojke. Četrdesettrogodišnja pop zvezda, koja je 2005. obolela od raka dojke, postala je počasna doktorka zdravstvenih nauka Univerziteta Anglija Raskin u Čelmsfordu, na jugu Engleske. U govoru na svečanoj dodeli studentskih diploma, Kajli Minog je rekla da je zahvaljujući borbi protiv raka iz prve ruke naučila da ceni naporan rad potreban za lečenje pacijenata.
- Veoma sam počastvovana današnjom ceremonijom i velika je inspiracija biti jedan od diplomaca na Anglija Raskin univerzitetu - rekla je pevačica.

- Nadam se da će moja nagrada inspirisati naučnike koji rade na ispitivanju raka dojke i one koji boluju od te bolesti - dodala je ona.
Australijska pevačica je operisana i prošla hemoterapiju pre nego što je nastavila sa karijerom koja ju je načinila superzvezdom u Velikoj Britaniji i rodnoj Australiji. Smatra se da je njena dijagnoza, koja je kao vest obišla svet, podstakla mlade žene da idu na skrining dojke, pa je to nazvano "Kajli efekat".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin