Majkl Džekson imao nesrećno detinjstvo

Majkl Džekson imao nesrećno detinjstvo

Autor: | 06/10/2011

0

Puštanje snimka na kojem Majkl Džekson govori o svom nesrećnom detinjstvu bio je jedan od najpotresnijih trenutaka u dosadašnjem toku suđenja njegovom lekaru Konradu Mareju, optuženom za ubistvo iz nehata pop zvezde, prenosi BBC.
Tužilaštvo tvrdi da je Marej kriv za ubistvo iz nehata, tako što je prepisao preveliku dozu jakog sedativa propofola, i da je u ključnom trenutku napustio pacijenta. 
U audio snimku koji je napravljen šest meseci pre Džeksonove smrti, porotnici su imali priliku da čuju kralja popa kako jedva razgovetnim glasom objašnjava Mareju svoje planove da organizuje seriju koncerata.
Reč je o četvorominutnom snimku telefonskog razgovora snimljenog između Džeksona i Mareja 10. maja 2009, u vreme kada se pevač pripremao za povratak na scenu.
U njemu Džekson kaže da će koncerti u Londonu biti namenjeni deci jer on sam nije imao detinjstvo.
- Moji nastupi će pomoći mojoj deci... Volim ih jer ja nisam imao detinjstvo. Osećam njihovu bol - kaže Džekson.
Mucajući, on objašnjava Mareju da nakon turneje "This Is It" namerava da sagradi dečiju bolnicu koja će biti najveća na svetu. To će, uverava Džekson, biti dostignuće koje čak nisu uspeli da ostvare ni Elvis Prisli, ni Bitlsi.
- Po tome će me više pamtiti nego po mojim nastupima - nastavlja pevač gotovo nečujnim glasom.
Pri kraju snimka je duža pauza koju Marej prekida pitajući Džeksona da li se oseća dobro, na šta mu pevač odgovara:
- Spavam. 
Tužioci su ovim snimkom, koji je pronađen u Marejevom mobilnom telefonu, želeli da dokažu da je lekar nedeljama pre Džeksonove smrti znao za snažne efekte sedativa koje mu je davao. Marejevi advokati opovrgavaju navode za ubistvo iz nehata, navodeći da je Džekson sam sebi ubrizgao smrtonosnu dozu propofola, lek koji je koristio kao sredstvo za spavanje. Patolozi su utvrdili da je Džekson umro od kombinacije snažnog anestetika propofola i sedativa. Suđenje bi trebalo da traje oko pet nedelja. Ukoliko bude proglašen krivim, Marej bi mogao da dobije maksimalno četiri godine zatvora i da izgubi lekarsku licencu.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin