Marina Abramović prodaje stan za 3,5 miliona dolara

Marina Abramović prodaje stan za 3,5 miliona dolara

Autor: | 07/10/2011

0

Marina Abramović je u Sohou kupila potkrovlje za milion i po, a sada ga prodaje za 3,5 miliona dolara. Potkrovlje na uglu ulica Vuster i Grand za nju je renovirao Denis Vedlik, isti arhitekta koji je osmislio i njenu seosku kuću u koju beži kada hoće da se odmori od gradske gužve.
 - Marina se ne bavi detaljima, samo iznese nekoliko ideja. Nikad se ne predomisli, donese odluku i ide za njom - rekao je arhitekta Vedlik, koji je za renoviranje potkrovlja dobio 750.000 dolara, a radio je četiri meseca. Prostor potkrovlja od skoro 250 metara kvadratnih je uređen minimalistički i deluje vrlo uglađeno, sa mnogo mesta za umetničke slike na zidovima.
- Tu je i predivan pogled na grad, ali postoji rizik da vas u novom stanu uhode duhovi Istočnog bloka ili neka slična jeza - piše na sajtu Artinfo.com.
Unutra je prava mala istorija dizajna s nameštajem koji su napravile legende, na primer stolice Đio Ponti u trpezariji. Elipsasti stalak u dnevnoj sobi delo je Čarlsa i Reja Imsa. Tpezarijski sto je dizajnirao Paolo Kanevari, Marinin bivši muž sa kojim je bila 12 godina, a sofe u dnevnoj sobi Marinin favorit Patricija Urkujola, španska dizajnerka rođena 1961. godine.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još