Ivan Ljuba večeras nastupa u Beogradu

Ivan Ljuba večeras nastupa u Beogradu

Autor: | 11/10/2011

0

Ivan Ljuba, pobednik prvog Velikog Brata, a danas profesor klavira, održaće večeras koncert klasične muzike u UK Parobrod. Pre tačno pet godina skromnog pijanistu iz Beograda gledali smo u prvom domaćem serijalu Velikog Brata. Kada je kao pobednik izašao iz kuće na Košutnjaku rekao je da će deo novca od nagrade uložiti u svoje usavršavanje.
U međuvremenu je tridesetogodišnji Ivan započeo profesionalnu muzičku karijeru u Kolarčevoj zadužbini sa Beogradskom filhrmonijom. U junu 2007. godine debitovao je koncertom za klavir i orkestar Ričarda Adinsela kojim je dirigovao Dorian Vilson. Iste i naredne godine imao je resitale u Šapcu i Smederevu kao i humanitarni koncert u Subotici, a 2009. je imao zapažen nastup sa operskom pevačicom Narodnog pozorišta, Draganom Tomić.
Ivan se bavi i pedagoškim radom u muzičkoj školi "Vladimir Đorđević", gde je profesor klavira. Od 2010. nastupa sa violončeliskinjom Biljanom Simić, sa kojom će i u utorak uveče od 20 časova prirediti koncert u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6 a). Ovaj kamerni duo na taj način nastavlja niz uspešnih i dobro posećenih koncerata.
- Ulaz je slobodan, pa vas pozivam da dođete i uživate u koncertu autora romantične klasične muzike. Biljana i ja ćemo izvoditi dela kompozitora Šuberta, Rahmanjinova, Sansa, Debisija... - rekao je Ivan Ljuba.

Izvor: Mondo

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još