Anđelina Džoli posetila Libiju

Anđelina Džoli posetila Libiju

Autor: | 13/10/2011

0

Glumica i ambasadorka dobre volje Anđelina Džoli pohvalila je "izvanredne" libijske revolucionare i rekla je da je došla u ovu zemlju da bi izrazila solidarnost sa njima. Džolijeva je stigla juče u Libiju i obišla je Misratu, koju su okupirali protivnici libijskog vođe Muamera Gadafija. U govoru u hotelu u kome je odsela Džolijeva je pohvalila "izvanredne" libijske revolucionare, koji su uložili snage da svrgnu Gadafija sa vlasti.
- Koja izuzetnost... ima mnogo ljudi koji su deo rešenja ove situacije i oni rade podjednako kao i vojska. Oni su svi napustili svoje poslove i svi rade sada ovde u prilog svojoj zemlji - rekla je Džolijeva Rojtersu.

Glumica je potom iznajmila sportski automobil i u pratnji telohranitelja odvezla se u Tripoli. Džolijeva je rekla i da se suočila tokom dvodnevne posete Libiji sa potrebama za reizgradnju društva i institucija.
- Ova zemlja je pregurala mnogo toga. Ona je u tranziciji na mnogo nivoa. To nije samo hrana i nisu samo novi zakoni, to su sve te stvari odjednom - istakla je Anđelina Džoli.

U junu, glumica se srela sa libijskim izbeglicama na Malti i na italijanskom ostrvu Lampeduza, a u aprilu je posetila Tunis gde je pozvala međunarodnu zajednicu da podrži stanovništvo koje beži od nasilja u toj zemlji.
Anđelina Džoli je ambasador agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), a nedavno je najavljeno da će dobiti novo zvanje sa značajnijim ovlašćenjima.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti