Hju Džekmen osniva humanitarnu organizaciju

Hju Džekmen osniva humanitarnu organizaciju

Autor: | 14/10/2011

0

Australijski glumac Hju Džekmen najavio je da će osnovati humanitarnu kompaniju ''Čovek koji se smeje''. Džekmen (43) je istakao da će organizacija prodavati kafu, čaj i čokoladu, a prikupljeni novac će ići u dobrotvorne svrhe, uključujući i pomoć državnim školama u Harlemu.
Glumac je rekao za jedne američke novine da je došao na ovu ideju nakon povratka iz Etiopije u kojoj je bio 2009. godine i da je tamo upoznao lokalnog vlasnika farme kafe Dukala.
- Bio sam veoma inspirisan svime što sam naučio radeći sa njim i ljudima iz njegove organizacije. Obećao sam Dukalu da ću mu pomoći - ispričao je Džekmen.
Nakon posete Africi, Džekmen se sastao sa bivšim britanskim premijerom Tonijem Blerom i generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom i razgovarao je o Dukalu i o pomoći ljudima koji žive u zemljama u razvoju.
- Upotrebio sam moje najjače oružje - moj glas i želju da govorim u ime Dukala i miliona drugih ljudi koji žive u zemljama u razvoju i pogodjeni su tranzicijom - objasnio je glumac.
Prva prodavnica kafe ''Čovek koji smeje'' biće otvorena u Njujorku tokom ovog meseca.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin