"Legende": Koncerti za jubilej

"Legende": Koncerti za jubilej

Autor: | 01/11/2011

0

Grupa „Legende“ održaće 3. i 4. februara tradicionalne koncerte u beogradskom Sava centru povodom 25 godina umetničkog rada. Ovaj muzički sastav, predvođen tekstopiscem i kompozitorom Zoranom Dašićem Dašom, do sada je čak 47 puta punio Sava centar, a najverovatnije će na februarskim nastupima proslaviti i 50. koncert u ovoj dvorani.
- Zasada smo zakazali dva koncerta, ali se nadamo da ćemo u februaru održati i jubilarni 50. nastup u Sava centru i ujedno proslaviti četvrt veka postojanja. Biće to naše duplo slavlje. Nastojaćemo da to obeležimo na prikladan način, tako da će ovi koncerti biti drugačiji i svečaniji. Pripremamo publici mnogobrojna iznenađenja, a sa nama će nastupiti i Simfonijski orkestar. Zaslužili smo da sve bude gala i posebno, jer nema mnogo ljudi na našoj muzičkoj sceni koji toliko dugo traju, a da ne govorimo o broju održanih koncerata u ovoj dvorani - kaže Zoran Dašić.
Prvi koncert u Sava centru „Legende“ su održale 19. januara 1995. godine, na Bogojavljenje. Grupa je snimila ukupno 17 albuma, a prvi pod nazivom „Dođi druže“ objavila je 1988. Gotovo sve pesme za njihov diskografski prvenac napisao je vođa i pevač „Riblje čorbe“ Bora Đorđević, koji je i kumovao nazivu grupe, dok je kompozitor svih numera Zoran Dašić.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin