Barak Obama proslavio Dan zahvalnosti

Barak Obama proslavio Dan zahvalnosti

Autor: | 24/11/2011

0

U SAD se Dan zahvalnosti, kao jedan od najvećih praznika, proslavlja četvrtog četvrtka u novembru, a Amerikanci su danas pojeli 45 miliona ćurki slaveći ovaj praznik. Ipak, dve pernate životinje preživele su praznik jer ih je, po tradiciji američkih šefova države, pomilovao predsednik Barak Obama.

Mala svečanost je organizovana na ulazu u Belu kuću, gde je Obama u društvu svoje dve kćerke, šaleći se rekao da mora brzo da donese odluku o pomilovanju, inače će ćurke završiti na tanjiru sa pire krompirom i prelivom.

Ceremonija je održana tako što je predsednik Obama rekao da daje pomilovanje ćurki koja je dobila ime Sloboda, i drugoj koja je dobila ime Mir, ali nije izvedena pred novinare.

- Rekao sam i da pripreme za nastup Slobodu i Mir pred medijima, na bliceve, buku, ali i ono što je najvažnije da mumlaju nešto, a da ništa ne kažu - našalio se Obama.


Američki predsednik je nakon toga otišao sa porodicom u lokalnu samoposlugu, a novinarima je kazao da će iz kupovine nazad sa sobom poneti dve ćurke koje nisu imale toliko sreće kao Sloboda i Mir.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin