Dejvid Bekam posetio dom za napuštenu decu u Manili

Dejvid Bekam posetio dom za napuštenu decu u Manili

Autor: | 02/12/2011

0

Engleski fudbaler Dejvid Bekam je tokom boravka u Manili, gde će sa svojim timom "Los Anđeles galaksi" ovog vikenda igrati prijateljsku utakmicu sa filipinskom reprezentacijom, našao malo vremena da poseti dom za napuštenu decu, prenela je agencija AP.
- Važno je imati san - poručio je svojim mladim sagovornicima Bekam koji je ujedino i ambasador dobre volje organizacije za pomoć deci.

Obučen u crnoj Unicefovoj majici, 36-godišnji fudbaler je ispričao kako je sa sedam godina počeo da igra fudbal i uspeo da ostvari svoj san i zaigra u "Mančester junajtedu".

I sam otac četvoro dece, Bekam je bio dirnut pričama mališana od kojih su mnogi dospeli u dom nakon teškog života na ulicama Manile.

- Neverovatno je kroz koliko toga su prošli za tako kratko vreme u svojim mladim životima. Tužno je pomisliti da većina te dece nema roditelje koji bi brinuli o njima i voleli ih.


Bekam se slikao zajedno sa decom doma obučen u plavoj maturskoj odori i kapi, sašivenim u jednoj od školskih radionica u kojoj se fudbaler oprobao u šivenju jastučnice.

Na kraju posete, odigrao je utakmicu sa pitomcima doma kao "pojačanje" polovini školskog fudbalskog tima koja je, uprkos njegovim majstorijama, izgubila sa jedan prema nula.


Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još