Silvana Armenulić: Objavljena knjiga o životu slavne pevačice

Silvana Armenulić: Objavljena knjiga o životu slavne pevačice

Autor: | 09/12/2011

0

Pokojna folk pevačica Silvana Armenulić, jedna od najvećih zvezda narodne muzike bivše Jugoslavije, vlasnica brojnih „zlatnih“ i „srebrnih“ ploča sa tiražima kakvi se danas ne mogu ni zamisliti, dobila je svoju knjigu „Knjiga o Silvani“. Autor dela Lozničanin Dragan Marković, verni poštovalac legendarne pevačice Zilhe Barjaktarević, godinama je sakupljao tekstove o njoj da bi ih nedavno pretočio u ovu svojevrsnu biografiju.

- Posedujem kolekciju svih ploča sa Silvaninim pesmama, od starih vinilskih do kompakt-diskova. Godinama sam sakupljao razne tekstove o njoj iz novina i časopisa i nisam pogrešio, jer njena slava ne bledi iako je prošlo 35 godina od njene smrti - rekao je Marković.
Pevačica je najveći uspeh u karijeri postigla posle pojavljivanja u seriji „Ljubav na seoski način“, a danas čak i oni koji ne vole narodnjake znaju za neprolazne pesme „Šta će mi život“, „Ciganine, sviraj, sviraj“ ili „Ja nemam prava nikoga da volim“. Silvanine pesme su i danas rado slušane, pravi evergrin, a materijal objavljen posle njene smrti obimniji je skoro 20 puta nego onaj koji je objavila za života. Po nekim procenama, do danas je izdato više od dva miliona nosača zvuka.

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: knjiga pevačica