Rade Šerbedžija: Glumiću Srbina u filmu Anđeline Džoli

Rade Šerbedžija: Glumiću Srbina u filmu Anđeline Džoli

Autor: | 25/08/2010

0

Velikan filmske umetnosti Rade Šerbedžija, koji je trenutno u Nišu na Filmskim susretima, posle brojnih rola u holivudskim ostvarenjima poručuje da je životnu ulogu ipak odigrao u Srbiji. U intervjuu za Press Šerbedžija govori o najnovijoj ulozi koju je prihvatio u režiserskom prvencu holivudske dive Anđeline Džoli. Rade tvrdi da Anđin film nije antisrpski!
- To što piše žuta štampa nema nikakve veze sa istinom! Radi se o sjajnom scenariju, božanstvenoj ljubavnoj priči mladog Srbina i muslimanke, koja je njegova zarobljenica. Rat uopšte nije u prvom planu! Ja igram oca tog Srbina, koji jeste u osnovi srpski rodoljub, možemo reći i nacionalista, ali takvih slučajeva bilo je i ima ih ne samo među Srbima, već i kod ostalih naroda bivše Jugoslavije. Snimao sam razne uloge - igrao sam četnike, ustaše, partizane, zlotvore, Hamleta, Ričarda Trećeg, pa što ne bih prihvatio ulogu u filmu sa sjajnim scenariom?!

Kada ste poslednji put razgovarali sa Anđelinom?
- Jutros mi je Anđelina Džoli poslala pismo i najavila da će njena agencija stupiti u kontakt sa srpskom i drugom štampom na prostoru bivše Jugoslavije da im objasni sve što ih interesuje. Ponavljam, to nije antisrpski film, već psihološka, ljubavna drama koja u sebi ima elemente prave grčke tragedije.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin