Sofija Kopola dobila "Zlatnog lava" u Veneciji

Sofija Kopola dobila "Zlatnog lava" u Veneciji

Autor: | 12/09/2010

0

Rediteljka Sofija Kopola je za film "Somewhere" dobila najveće priznanje filmskog festivala u Veneciji - "Zlatnog lava". Najbolji film ovogodišnje Mostre je priča o glumcu čiji monotoni život se u potpunosti menja kada mu dođe mlađa ćerka.
- Ovaj film nas je očarao još na prvo gledanje - rekao je predsednik žirija Kventin Tarantino koji je, ćerki slavnog Frensisa Forda Kopole, uručio nagradu.
- Hvala mom ocu što me sve ovo naučio - izjavila je Sofija koja je svetsku slavu stekla 2003. godine filmom "Izgubljeni u prevodu".
Srebrnog lava za režiju dobio je španski reditelj Aleks dela Iglesia za film "Balada Triste de Trompeta". Njemu je pripala i nagrada za najbolji scenario.
Za najboljeg glumca proglašen je Vinsent Galo, za ulogu Talibana u filmu "Essential killing" poljskog reditelja Ježija Skolimovskog, čiji film je i dobitnik specijalne nagrade žirija.
Arijana Lebed je po oceni žirija najbolja glumica 67. Mostre. Ona je pehar Volpi osvojila za ulogu u filmu "Attenberg", grčke rediteljke Atine Rejčel Tsanagari.
Nagradu Marčelo Mastrojani za najboljeg mladog glumca ili glumicu dobila je Mila Kunis za ulogu u filmu američkog reditelja Darena Aronofskog "Black Swan".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: sofija kopola

Pročitajte još

Najnovije vesti