Bravo momci: Milan Kalinić i Aleksandar Šapić u prvom timu fudbalskog kluba gluvih

Bravo momci: Milan Kalinić i Aleksandar Šapić u prvom timu fudbalskog kluba gluvih

Autor: | 20/09/2010

0

Sport ne poznaje granice, oplemenjuje i spaja ljude širom planete. Ovome svedoči i priča o fudbalskom klubu gluvih Olimpija koji se trenutno takmiči u trećoj beogradskoj fudbalskoj ligi. Klub je poznat po tome što u njemu igraju mladi i talentovani momci, ali ono što ga izdvaja je što to je ovo jedini klub u Srbiji za koji nastupaju osobe oštećenog sluha i dve poznate javne ličnosti.
Naime, kako bi svojim fudbalskim umećem doprineli što boljoj igri, timu su se nedavno priključili Milan Kalinić i nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić. Njih dvojica uredno svake nedelje treniraju i igraju za Olimpiju i u ovoj sezoni svi zajedno ostvaruju dobre rezultate.
- Godinama igram fudbal i moj dobar prijatelj predsednik Olimpije me je pozvao da igram za njih. Pošto zajedno sa Acom Šapićem idem u teretanu, došao sam na ideju da priključimo i njega, a on je kao svaki vaterpolista koji je ceo život u vodi odlučio da se oproba na suvom. Igramo utakmice, idemo na treninge i zaista mi je drago kada vidim koliko sve to znači ovim momcima. Ali ne samo njima, već i publlici među kojoj ima ljudi sa oštećenim luhom koji i sa tribina podržavaju svaki potez - kaže za Blic Milan kome je velika čast što se priključio ovom timu u kome je na poziciji golmana. S druge strane bivši vaterpolista je prvi čovek u napadu tima Olimpije.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti