Vlade Divac: Nedostaje mi Dražen Petrović

Vlade Divac: Nedostaje mi Dražen Petrović

Autor: | 05/10/2010

0
- Dražen i ja smo preko noći postali stranci, a on je prvi počeo tako da se ponaša - izjavio je Vlade Divac povodom izlaska dokumentarnog filma „Jednom braća“, koji će se 12. oktobra ekskluzivno prikazati na američkom ESPN-u.
- Rat je bio šokantan, bilo je to nešto što je potpuno izvan kontrole. Dražen je prestao da priča sa mnom. Kada je poginuo, postalo je još teže. Nikada nisam imao priliku da razgovaram s njim o međusobnim razmiricama. Čudna je bila to situacija. Prvih nekoliko godina u Americi smo se redovito čuli i sve je bilo OK. Međusobno bismo se zvali telefonom svaki dan. Kada smo igrali jedan protiv drugoga, otišli bismo na ručak ili na večeru. Ali kada je rat počeo, sve je preko noći nestalo i na terenu smo se ponašali kao stranci. To me bolelo, jer je Dražen prvi počeo tako da se ponaša - pričao je Divac.
- U nekim trenucima bi me to toliko mučilo, da noćima nisam spavao, ali ipak sam davao sve od sebe i pretvarao se da nemam problema. Tako sam pokušavao da ne razmišljam o prijateljima koji su bili u domovini tokom rata i nadao se da će se svi probuditi živi.
Za potrebe dokumentarca Divac se sastao s roditeljima Dražena Petrovića. Vlade je proletos nakon 20 godina posetio Hrvatsku i Zagreb.
- Sada je tamo sve u redu. Rat će i dalje ostati u glavama ljudi, posebno onih koji su izgubili nekoga u tom besmislenom ratu. Pomogao mi je put u Hrvatsku, kod Draženove familije, ali i dalje postoji tuga povezana s početkom devedesetih. Nedostaje mi Dražen - zaključio je srpski košarkaš.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: vlade divac