Policija garantuje bezbednost na premijeri "Šišanja"

Policija garantuje bezbednost na premijeri "Šišanja"

Autor: | 06/10/2010

0

Povodom brojnih nagađanja u vezi sa pretnjama upućenih ekipi filma “Šišanje”, čija je premijera večeras u “Sava centru”, oglasio se Stevan Filipović, reditelj i istakao da im ni jedna organizacija nije pretila zvanično, “već da su članovima ekipe pretnje upućene preko diskusija na forumima neo-nacističkih sajtova.
- Sve je blagovremeno dokumentovano i javljeno policiji, koja se najozbiljnije bavi ovim slučajem, i garantuje bezbednost premijere. A grupama čiju zabranu traži i republički javni tužilac zbog toga što, kako je izjavio, “njeni pripadnici raspiruju mržnju prema neistomišljenicima, ksenofobiju, homofobiju i zalažu se za proterivanje ljudi koji nisu iste vere i nacije kao i oni’’ preporučujem da se pozabave sopstvenim problemima, umesto što krajnje licemerno prete tužbama medijima i umetnicima - rekao je reditelj filma.
Filipović je i potsetio da je ekipa radila na ovom filmu četiri godine, ne da bi učestvovali u dnevnopolitičkim prepucavanjima, već da bi pokušali da pošalju jednu univerzalnu poruku protiv nasilja, svakom ko je spreman da je čuje. Novi film autora "Šejtanovog ratnika" govori o nasilju među navijačima, akcijama skinhedsa i društvenim strukturama koje manipulišu takvim grupama.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još