Milan Paroški: Žao mi je što sam naseo na provokacije i što sam vređao Rome

Milan Paroški: Žao mi je što sam naseo na provokacije i što sam vređao Rome

Autor: | 06/10/2010

0

Milan Paroški, koji je zbog vređanja na nacionalnoj osnovi izbačen sa „Farme", tvrdi da ne mrzi Rome i da se kaje što nije uspeo da se kontroliše na Pinkovom seoskom imanju! Paroški tvrdi da su farmeri, na čelu sa Bakijem, inscenirali niz događaja da bi ga isprovocirali.
- Ne mrzim Rome! Ne mrzim nikoga zbog toga što jeste, ali ne dam da me kao Srbina vređaju i nazivaju slugom. Kriv sam jer nije trebalo da nasednem na provokacije, ali one su isuviše dugo trajale. Nije bilo nikog da me povuče za rukav! Sve je vešto inscenirano, videlo se da je Baki brifingovan za tako nešto. Ceo dan je bio napet, tresla mu se noga, a na „Farmi" nema „apaurina", nema ni rakije! Ne mislim da sam ja započeo provokaciju. Nisam mogao da izdržim provokaciju da Srbin treba da služi! - kaže Milan za Press.
Paroški tvrdi da to nije bio jedina provokacija na njegov račun.
- Smišljene provokacije su krenule znatno ranije, još od optužbe da sam pustio koze vani kada sam prvi put izabran za slugu - kaže on.
Paroški je na nagovor prijatelja pristao da se takmiči na „Farmi" da bi se odmorio i zaradio nešto para, ali je ostao bez ijednog dinara jer diskvalifikovan takmičar nema pravo na honorar.
- Znam da ću ostati bez honorara, a možda mi i preti tužba. Ako u ovoj državi debeli Srbin mora da bude kriv, onda možda i treba da platim, iako nisam taj koji je vređao drugog na nacionalnoj osnovi. Krivo mi je samo što na srpskoj strani nisam imao nikog da me povuče za rukav. Mogao sam da očekujem druge provokacije, možda zato što sam bivši političar ili da sam loš književnik ali, eto, pao sam na „srpskom pitanju". Hasan Dudić je već najavio da će dovesti neke klanove da mi sude, ali moj problem je što se ne plašim nikoga sem boga. Da se plašim ičega, pa i reakcije raznih romskih organizacija, ponašao bih se drugačije, pognuo bih glavu i sve bi prošlo neprimetno - kaže Paroški.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: milan paroski

Pročitajte još

Najnovije vesti