Anđelina Džoli ispunila obećanje i obezbedila dom srpskim izbeglicama

Anđelina Džoli ispunila obećanje i obezbedila dom srpskim izbeglicama

Autor: | 22/10/2010

0

Holivudska diva i ambasadorka dobre volje UN Anđelina Džoli ispunila je obećanje dato na Vaskrs srpskim izbeglicama u Centru za raseljene u Rogatici! Do septembra 2011. krov nad glavom dobiće 14 porodica, među kojima su i sestre Lena (77) i Mara (73) Babić, s kojima su Anđa i njen suprug Bred Pit proslavili Vaskrs.
- Kad pomislim da ću dogodine u ovo vreme biti u toplom domu i imati kupatilo, krenu mi suze na oči. Nadam se samo da ću doživeti da to vidim i da će i moja sestra Mara do tada ozdraviti - kaže Lena, i dodaje: - Sećam se te lepe devojčice, kako je samo bila draga kada nam je dolazila za Vaskrs. Rekla je da joj je žao što ovako živimo i nemamo vode. Obećala je da će nam napraviti neku zgradu ovde, pa da imamo bolje mesto za život. Ko bi rekao da će stvarno tako da bude?! Stvarno ne znam kako da iskažem koliko nas je usrećila! I  Slavna glumica, koja će posle Mađarske i u BiH snimati svoj film, obezbedila je pomoć Vlade SAD od 700.000 konvertibilnih maraka, od ukupno 800.000 koliko je potrebno za izgradnju 14 stanova. Preostali iznos solidarno će obezbediti opština Rogatica i Vlada RS. Ministar za izbegla i raseljena lica RS Omer Branković potvrdio je da je do realizacije ovog projekta došlo nakon posete Anđeline Džoli.
- Glumica je najzaslužnija za ovu prelepu vest. Njena humanost je probudila nadu ne samo kod izbeglica u Rogatici, nego i među drugim ljudima koji očekuju da bi njihove muke mogle konačno biti okončane -
kaže ministar Branković.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin