Vejn Runi najplaćeniji fudbaler na svetu

Vejn Runi najplaćeniji fudbaler na svetu

Autor: | 24/10/2010

0

Vejn Runi, jedan od najboljih fudbalera Mančester junajteda, potpisaće početkom naredne sedmice novi ugovor sa klubom čime će postati najplaćeniji fudbaler na planeti. Omaleni napadač će, umesto dosadašnjih 90.000 funti, imati nedeljnu platu od neverovatnih 250.000 funti! Dres Junajteda nosiće do 2015. godine.
Runi je ove sedmice potresao čitavu Englesku, ali i fudbalsku Evropu, rečima da želi da napusti klub jer, navodno, oseća da nema podršku uprave. Odmah se u igru uključio konkurentski gradski rival Mančester siti. Posle silnih peripetija, miliona novinskih članaka, nagađanja i spekulacija, pa čak i pretnji navijača "crvenih đavola“ fudbaleru, jasno je da je Runi samo tvrdio pazar. Sve ovo se desilo uoči Runijevog 25. rođendana, a Junajted mu je spremio najlepši poklon - 65 miliona funti, ili 13 po godini, što je povećanje od 8,3 miliona po sezoni! Runi je tako za 30.000 funti nadmašio Lionela Mesija iz Barselone i Kristijana Ronalda iz Real Madrida, mada Argentinac i Portugalac zarađuju ukupno više novaca zbog sponzorskih ugovora. Napadač Mančester junajteda je sada po visini plate bez premca u Premijer ligi pošto je pretekao Jaja Turea iz Mančester sitija, koji ima nedeljna primanja od 185.000 funti.
Menadžer Aleks Ferguson rekao je da je Runi ostao jer mu se svidela ideja da bude vođa mlade ekipe, dok su vlasnici Junajteda, porodica Glejzer, obećali svojoj zvezdi pojačanja pomoću kojih će klub i dalje ostati konkurentan.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Vejn Runi