Cane i Anton iz Partibrejkersa na Sajmu knjiga: Kad smo bili mladi, ludi i hrabri

Cane i Anton iz Partibrejkersa na Sajmu knjiga: Kad smo bili mladi, ludi i hrabri

Autor: | 28/10/2010

0

Izdavačka kuća s neobičnim imenom "Lom" oglasila se sa informacijom da će na njenom štandu na Sajmu knjiga u nedelju 31. oktobra od 17 sati biti Zoran Kostić Cane i Nebojša Antonijević Anton iz beogradskog rok sastava "Partibrejkers". Naime, posle monografije o Milanu Mladenoviću "Dečak iz vode", izašla je i monografija "Srce kuca, tu je" o grupi "Partibrejkers", na više od 160 strana, koju je priredio urednik i vlasnik "Loma" Flavio Rigonat.
- U monografiji smo izložili sve tekstove koje smo napisali, slike iz svih perioda naše karijere, prvi plakat, autogram kartice... - kaže, za "Novosti", Zoran Kostić Cane. - Nastojali smo da sve složimo nekim redosledom i da fotografije prate pesme. Izvukli smo prošlost, skinuli prašinu s nje i predstavili je ljudima. Tu su i intervjui s početka rada grupe, kako bi se osetio duh kada smo bili drugačiji - mladi, ludi i hrabri, a ostali smo samo ludi i hrabri. Muzika podmlađuje, ona je kao eliksir, kao lek protiv starosti. Monografija je rađena bez ijednog sponzora, zahvaljujući dobroti fotografa koji nas prate od početka karijere i koji su nam prijatelji. Cela naša karijera bazirana je na dobroti ljudi koji su nam ustupili svoje poverenje i energiju. Nadam se da će se monografija dopasti ljudima, a ona može da bude i divan poklon nekome.
Na pitanje da li razmišlja o tome da objavi i autobiografiju, pevač i vođa grupe "Partibrejkers" Zoran Kostić Cane kaže:
- Bolje je da ćutim, previše sam rekao. Moja arhiva, koju sam godinama sakupljao, misleći da to neće nikog da zanima i da nećemo toliko dugo trajati, nalazi se kod mojih roditelja. Mnogi ne pričaju o životu, pognuli su glave, a mi smo našu digli. Ne znam da li će biti autobiografije, ne verujem.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin