Holivudske zvezde pred objektivom Dušana Reljina

Holivudske zvezde pred objektivom Dušana Reljina

Autor: | 31/10/2010

0

Ime Dušana Reljina, modnog fotografa poreklom iz Srbije, jedno je od najzvučnijih u svetskoj modnoj industriji. Ovaj rođeni Beograđanin je do sada sarađivao sa mnogim holivudskim zvezdama počevši od Šarliz Teron, preko Eve Mendez, Džulije Roberts, Dženifer Hadson i snimao reklame za brendove poput “Loreala”, “Lankoma”, “Misonija” i drugih. U intervjuu za “Blic”, Reljin govori o svojim modnim počecima, poznanstvu sa poznatim teniserom Nenadom Zimonjićem, porodici...
Koliko dugo se bavite profesionalnom fotografijom i kada ste prvi put razvili interesovanje za ovu umetnost?

– Ja se profesionalno bavim fotografijom 10 godina i pre toga sam radio kao asistent. Kada sam bio mali, moj tata je uvek imao kamere po kući s kojima sam se ja igrao. To je bio početak mog interesovanja.
Važite za jednog od najperspektivnijih svetskih fotografa. Kako ste uspeli da ostvarite takav uspeh u profesiji gde vlada velika konkurencija?

– Dok sam radio kao asistent kod fotografa Krega Mekdina imao sam sreću da doživim kako se modna fotografija radi na svetskom nivou. To je bila moja introdukcija u modni svet. Kada sam počeo da radim samostalno, dobio sam podršku od svih tih ljudi koji su me znali kao asistenta. U modi čovek uvek razmišlja šest meseci unapred, pošto je sve sezonski i jako je važno da čovek ima maštu, i da je svestan zašto se time bavi.

Do sada ste sarađivali sa mnogim poznatim ličnostima poput Šarliz Teron, Eve Mendez, Adrijane Lime... Koja od njih je na vas ostavila najveći utisak?

– Do sada sam imao sreću da radim s raznim glumicama koje su se meni lično dopadale kao Emanuel Senje, Selma Bler, Kloe Sevinji, Šarliz Teron i Evom Mendez. I dan-danas imam kontakt sa Emanuel i Selmom i jako su mi drage osobe. Jedan od mojih ličnih idola koga sam nedavno fotografisao je Kusturica, to je meni puno značilo.
Boravili ste nedavno u Srbiji, da li i dalje imate prijatelje u Beogradu i zapažate li neke promene u gradu?

– Poslednji put sam bio u Beogradu pre mesec dana, a pre toga pre pet godina sa ženom i kćerkom, i to na mesec dana. Pre toga, nisam dolazio 13 godina, nažalost. Poslednji put kada sam dolazio, promene su bile sve očiglednije, i to, kako mi se čini, nabolje. Imam puno prijatelja u Beogradu, kao i dosta rodbine.
Da li nekada osećate nostalgiju prema Srbiji i šta vam tada najviše nedostaje?

– Meni nedostaje energija koju Beograd proizvodi i koja je specifična za njega. Takođe mi nedostaju moji prijatelji i hrana!
S kojim ste modelima iz Srbije do sada sarađivali?

– Često sam radio s Natašom Vojnović i Oljom Ivanišević, ali sam uglavnom barem po jednom radio sa većinom naših manekenki.
Bavili ste se tenisom u detinjstvu. Da li je tačno da vam je partner često bio Nenad Zimonjić?

– Dok sam bio u Beogradu, trenirao sam na Zvezdinim terenima. Zimonjić i ja smo bili u istoj grupi i dosta često trenirali zajedno. I dan-danas smo u kontaktu i dosta često se viđamo.
Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: dusan reljin