Majka Dražena Petrovića: Divac je u filmu tražio oproštaj

Majka Dražena Petrovića: Divac je u filmu tražio oproštaj

Autor: | 02/11/2010

0

Dokumentarni film američke televizije ESPN "Jednom braća“ i dalje izaziva polemike u Hrvatskoj. Izgleda da su mnogi zamerili Biserki, majci pokojnog Dražena Petrovića, što se pojavila u filmu zajedno sa srpskim legendarnim košarkašem Vladom Divcem. Biserka Petrović, koja svakog dana na Draženovom grobu ostavlja bele ruže, objašnjava kakvi su prijatelji bili njen sin i Divac:
- Čuli su se svakog dana, ali to je stalo kada je počeo rat. Što se mene tiče, nisam se sa Vladom videla sve do pre desetak godina, kada se Jure Zdovc opraštao od košarke, pa je pozvao mene i supruga. Kad nas je Divac ugledao, zaleteo se prema meni i zagrlio me. Nije me puštao. Zaista verujem da ga je to iskreno tištalo. Doživela sam film kao njegovu potrebu da dobije oproštaj. Tako sam ja to doživela -
objašnjava Biserka.
Divac i Dražen su se poslednji put zajedno u ekipi našli 1990. godine, kada je Jugoslavija trijumfovala na Svetskom prvenstvu u Italiji, posle čega se sve promenilo. Prekinuli su da razgovaraju, a kada su se sreli na terenu u NBA ligi, usledio je hladan pozdrav. Nisu imali priliku da izglade odnose jer je Petrović poginuo u automobilskoj nesreći 7. juna 1993. godine. Vozila je njegova tadašnja devojka, nemačka manekenka Klara, koja se kasnije udala za fudbalera Olivera Birofa.
- Uvek mi je teško kada je vidim. Zato sam joj i rekla da nema potrebe da dolazi na Draženov grob - objasnila je Biserka, prenosi Alo.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin