"Kraljica balkanske glume" Mirjana Karanović: Volela bih da neko vreme ništa ne radim

"Kraljica balkanske glume" Mirjana Karanović: Volela bih da neko vreme ništa ne radim

Autor: | 04/11/2010

0

Pre nekoliko dana renomiranoj srpskoj glumici Mirjani Karanović je u Sarajevu uručen "Zlatni lovorov vijenac" za doprinos umetnosti teatra, a koji Direkcija Međunarodnog teatarskog festivala MESS dodeljuje istaknutim pozorišnim stvaraocima. Nakon dva "Lovorova vijenca" za najbolju glumicu, najnovije priznanje za celokupan umetnički rad za Mirjanu Karanović je, kako kaže, lep poklon, jer pre svega dolazi od osoba koje cene i podržavaju njen rad. U obrazloženju nagrade, Karanovićeva je nazvana "kraljicom balkanske glume".
- Pa ima i onih koji me ne smatraju najboljom glumicom. Dobro se osećam kada mi neko uputi takav kompliment i drago mi je da ima i onih kojima se sviđa i koji cene moj rad -
rekla je Mirjana za "Dnevni avaz". Iza nje je 30 godina uspešnog rada. U bivšoj Jugoslaviji radila je u svim njenim republikama, a i danas dobija angažmane kako u rodnoj Srbiji, tako i u Hrvatskoj i u BiH.
- Razlika ipak postoji. U to vreme sam bila mlada, a sada sam iskusna i iza sebe imam jedan pređen put i određenu sigurnost. Dobro je bilo raditi u Jugoslaviji, mada nije loše ni sada. Kažem, bilo pa prošlo, nema više. Besmisleno se vraćati u prošlo vreme, niti to želim. Sada želim da idem napred -
izjavila je glumica. Mirjana u poslednje vreme bila dosta zaposlena i stalno je negde putovala i jurila. - Volela bih da neko vreme ništa ne radim. Nadam se da ću se sada malo smiriti i spustiti tonus mog angažovanja - kaže Mirjana.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin