U zemljotresu oštećena kuća Lepe Lukić u Kraljevu

U zemljotresu oštećena kuća Lepe Lukić u Kraljevu

Autor: | 04/11/2010

0
Posledice zemljotresa u Kraljevu osetila je i pevačica Lepa Lukić, čija je kuća u njenom rodnom selu Miločaj kod Kraljeva oštećena u zemljotresu. Ona je zajedno sa kolegama koji su poreklom iz tog dela centralne Srbije - Miroslavom Ilićem, Gocom Božinovskom, Snežanom Đurišić i Biljanom Sečivanović - ponudila i pomoć u saniranju posledica razaranja.
- Pozvala sam odmah ujutru komšinicu u Miločaju i rekla mi je da su kuće oštećene, ali da su svi u selu živi i nepovređeni. Kada je reč o mojoj kući, napukao je zid i odžak se srušio, ali materijalna šteta nije ništa jer ljudi su poginuli i to je strašno! Ukoliko bude bila potrebna bilo kakva pomoć ili se bude organizovao humanitarni koncert, ja ću biti prva. Moje je da pevam, bilo gde, ako je potrebno - izjavila je kraljica narodne muzike za „Alo!“.
Pevačica Goca Božinovska bila je vidno potresena zbog svoje majke koja živi u okolini Kraljeva i pokazala je spremnost da pomogne svom rodnom gradu.
- Cele noći nisam spavala, čim sam saznala da je u Kraljevu zemljotres bio najjači, pozvala sam majku, rekla mi je da nemaju struju, ali da je sve u redu. Ljudima koji tamo žive uglavnom su oštećeni dimnjaci, ali će im svakako biti potrebna pomoć. Bilo bi dobro da se organizuje humanitarni koncert kako bi se pomoglo svima koji su oštećeni u ovom zemljotresu. Uvek sam tu da pomognem i sigurna sam da bi se odazvale i kolege koje nisu odrasle u gradovima pogođenim zemljotresom - tvrdi Božinovska za „Alo!“.
Pomoć je ponudila i pevačica Snežana Đurišić, koja je prva inicirala organizovanje humanitarnog koncerta, a oglasila se i pevačica Biljana Sečivanović.
Veliku zabrinutost pokazao je i „slavuj iz Mrčajevaca“ Miroslav Ilić, čiji otac i familija žive u tom mestu.
- Zabrinuo sam se kada sam čuo za zemljotres, razgovarao sam telefonom sa svojim ocem, koji mi je rekao da se podrhtavanje tla snažno osetilo, ali da naše imanje nije pretrpelo veliku štetu. Na vezi sam i sa prijateljima koji su imali sreće, pa ni njihova imovina nije pretrpela veća oštećenja - otkrio je on za časopis „Stori“.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: lepa lukic

Pročitajte još