Poznata glumica i dalje persona non grata u BiH: Anđelina, snimaj film o Amerikanki koju je silovao taliban!

Poznata glumica i dalje persona non grata u BiH: Anđelina, snimaj film o Amerikanki koju je silovao taliban!

Autor: | 05/11/2010

0

Holivudska zvezda Anđelina Džoli i dalje nije dobrodošla u BiH! Članice udruženja „Žene - žrtve rata" osule su paljbu po onima koji je brane nazivajući ih korumpiranim ljubiteljima „zelenih novčanica", a Anđelini poručili da joj je bolje da kod kuće snimi film o Amerikanki i njenoj ljubavi prema talibanu koji ju je silovao!
Anđa je pokušala da se izmiri sa najljućim protivnicama iz udruženja, pismom u kome im je poručila da saoseća sa njihovim patnjama.
- Nikada ne bih banalizovala ono kroz šta ste prošle i želela bih da vas uverim da mi je oduvek bila namera da ovu priču, smeštenu u BiH, ispričam sa velikim dostojanstvom i poštovanjem prema ljudima vaše zemlje. Zato želim da se sastanem sa vama tokom moje sledeće posete Sarajevu u novembru da bismo pojasnili sva nerazumevanja u vezi sa ovim projektom - napisala je Anđelina.
U svom opširnom i oštrom odgovoru na Anđelinino pismo članice udruženja „Žene - žrtve rata" poručile su prelepoj Amerikanki i njenoj filmskoj ekipi da su „upućeniji u psihologiju narkomana nego u bol i psihologiju žene nad kojom je izvršeno seksualno nasilje". One su navele da je neophodno da se što pre sastanu da bi ekspertski tim udruženja pregledao scenario i objasnio joj kako i šta bi trebalo da izmeni.

- Mi ne možemo da „sažvaćemo" taj scenario, svako ko misli da je u logoru moguća bilo kakva ljubav osim one prema svom bližnjem, nije normalan! Dosta nam je tih filmadžija i njihovih manipulacija našim sudbinama zarad nekih dolara. Ja nisam ni znala da Anđelina postoji dok me nisu žene iz dijaspore obavestile o filmu, ali otkad je sve ovo počelo, ta UNHCR-ova ambasadorka dobre volje sve vreme nešto poručuje da saoseća sa nama, a nikako ne dolazi da se sastanemo. Što se mene tiče, može i na Marsu da snima, ali tek kad sednemo za sto da vidimo šta ona to radi - kaže za Press predsednica udruženja Bakira Husečić.
Dok traju prepucavanja na relaciji Sarajevo - Budimpešta, producenti dogovaraju sa policijom iz Sarajeva dozvole za snimanje.
- U kontaktu smo sa policijom. Pošto ne znamo tačan datum dolaska ekipe u BiH zbog dužeg trajanja snimanja u Mađarskoj, zasad nismo policiji javili tačan datum, pa i nemamo izdate dozvole. Naravno da ćemo na vreme zatražiti sve papire i uredno ispuniti sve naše obaveze - poručuju iz „Skauta".
Iz ove producentske kuće kažu da nisu tačne tvrdnje medija da je otkazano snimanje filma „Tesla - vladar sveta", u kojem bi trebalo da glumi slavni Nikolas Kejdž.
- Frka oko snimanja „Bezimene ljubavne priče" BiH je učinila neprijateljskom zemljom u očima stranih producenata i filmaša. Sada je najvažnije da dođe Anđelina, ali će doći i Kejdž - poručio je Edin Šarkić, producent Anđinog filma.
Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin