Peđa D Boj tuži Emira Kusturicu!

Peđa D Boj tuži Emira Kusturicu!

Autor: | 20/11/2010

0

Peđa D Boj tužiće Emira Kusturicu, koji ga je u svojoj knjizi "Smrt je neprovjerena glasina" nazvao nakazom! Muzičar je revoltiran što u svom književnom debiju slavni reditelj piše da je Peđa štipkao glumicu Kerol Buke i izazvao tuču na proslavi povodom dodele "Zlatne palme", koju je Emir 1995. dobio za film "Andergraund"!
- Emira ću da tužim zbog uvreda! Ja nakaza?! Na šta on liči? Nisam mu ja kriv što od žene ne može da j..e sa strane. Nek se razvede i spoznaće život! Ljubomoran je na mene što sam zavodnik, dok on od žene ne sme da mrdne. Stvarno sam ljut!
- revoltiran je Peđa. On tvrdi da u knjizi ima veoma malo istine.
- Kusta je izmislio većinu stvari. Kada sam upoznao prelepu Kerol Buke, već je bila pijana od šampanjca. Zaigrali smo se na pesku i ona je u jednom trenutku onako pijana pala preko mene, što su paparaci iskoristili da bi nas slikali. Ustao sam i pomogao joj da ode do VIP dela, gde je sedela sa svojim menadžerom. Kada me je Kusta video da sedim do nje, prišao mi i rekao da se sklonim, što sam i uradio
- priseća se roker, i dodaje:
- Nije zbog mene nastao incident, već zbog fotografa koji je prišao da je slika pijanu. Tada je njen menadžer poludeo i nastala je ludnica. Letele su čaše, flaše, stolice, nije se znalo ko koga j..e. O toj žurki se više pisalo nego o samom filmskom događaju!


Emir Kusturica se nije potresao zbog tužbe koju Peđa D Boj najavljuje.
- Slobodno neka me tuži, nadam se da će na sudu utvrđivati u kakvom je stanju - treznom ili drogiranom! Njegov tip ličnosti odredio sam bazirajući se na etnopsihološkoj klasifikaciji Jovana Cvijića. Po tome on pripada violentnom dinarskom tipu muškarca, jer ispoljava netoleranciju i agresivnost -
rekao je Kusta za "Press". A evo kako je Kusta opisao Peđu u svojoj knjizi:
- Dekadentna igra bi trajala u nedogled da se u blizini prizora, koji je neodoljivo podsjećao na film 'Noć' Mikelanđela Antonionija, nije našao, jedan za takve prilike neizbežan tip. Odmah je violentni planinski tip primjetio: 'Nema tu čekanja, brate, odmah je vataš za ribu. Znam ja takve, tu se odmah prelazi na stvar, mislim ono... ', rekao je Peđa D Boj, nekadašnja rokenrol zvijezda Jugoslavije. Za njega se nije znalo kako se prošvercovao na žurku Sina Dionizijevog Oca. Nisam siguran da je Kerol primjetila pojavu ovog nakaznog muškarca, ali sam prezirao aroganciju dinaraca koji su bezglavo tragali za ženama koje su ih podsjećale na njihove majke (...) Peđa D Boj nije shvatao slobodu na isti način kao ona. Vidio je sebe kako se valja po pjesku sa pijanom ženom. Kada je po ko zna koji put štipnuo, ona ga je primjetila i uplašila se njegovog lica. Tada je šmeker Pjer uzeo čašu šampanjca i posuo je Peđi po licu (...) Tuča je počela kada su Stribor i Đorđe shvatili da svaki čovjek naše gore, pa čak i nakazni Peđa D Boj, mora biti te večeri u našoj zaštiti. Bez obzira na to što su Džonijevi čuvari samo kraljevski htjeli da zaštite Kerol Buke od Peđe D Boja. Nakon početnih udaraca, prizor na plaži se od svečanosti pretvorio u kalambur.
Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: emir kusturica