Ovacije za Vjeru Mujović u Rusiji

Ovacije za Vjeru Mujović u Rusiji

Autor: | 22/11/2010

0

U Moskvi, u prepunoj sali Doma ruske emigracije koji nosi Solženjicinovo ime, prikazan je film srpske rediteljke Anite Panić „Olga Jančevecka", o pevačici ruskih romansi koja je sredinom prošlog veka obeležila muzičku scenu u Beogradu. Glavna glumica Vjera Mujović, mada ne liči na Olgu Jančevecku, ali živi u Skadarliji, gde je nekad žarila i palila čuvena pevačica, maestralno je dočarala lik ruske umetnice i doživela je prave ovacije nakon projekcije. 
- Film, koji je ovog proleća nagrađen na festivalu ''Zlatni vitez', prikazan je pred prepunom salom. Zanimljivo je da Rusi našu Skadarliju upoređuju sa svojom ulicom Stari Arbat. Posle projekcije sam čak i zapevala, a moji domaćini su rekli da su nam zahvalni što smo deo Rusije vratili Rusiji. Tako su oni to doživeli -
rekla je Vjera Mujović za "Press", prepuna utisaka koje nosi iz Moskve, jer je na kraju te veoma zanimljive večeri, Mujovićeva morala da na zahtev publike zapeva, a  izabrala je staru srpsku pesmu koja je dočekana burnim aplauzima.
Film je prikazan u okviru Četvrtog međunarodnog filmskog festivala „Ruska emigracija", čije se održavanje poklapa sa devedesetogodišnjicom kada su milioni ruskih građana napustili svoju domovinu.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Vjera Mujović