Zvonko Bogdan: Kažu da sam kao Frenk Sinatra

Zvonko Bogdan: Kažu da sam kao Frenk Sinatra

Autor: | 25/11/2010

0

Panonski šansonjer Zvonko Bogdan obećava beogradskoj publici najdomaćinskiji i najbogatiji koncert večeras u “Sava centru”. Proslavljenog pevača i pasioniranog kolekcionara vojvođanske kulturne baštine u stvaranju večerašnjeg štimunga na sceni pratiće 21 muzičar Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine.
- Srećan sam što ću zajedno sa publikom uživati u našoj izvedbi romantičnih pesama koje sam decenijama sakupljao na teritoriji Panonije. Zima nam je ove godine pokucala na vrata baš u vreme održavanja koncerta pa su neke zaboravljene romanse koje sam spremio za večerašnji koncert dobro ugrejati i razgaliti publiku. Večeras zajedno pravimo štimung u kojem su ljudi nekada uživali bez stresa uz gustiranje finih začina života, kaže za “Blic “Zvonko Bogdan pred nastup na tradicionalnom jesenjem koncertu u Beogradu, pod nazivom “Jesen stiže dunjo moja”.

Često vašu interpretaciju porede sa najznačajnijim imenima istorije pop muzike. Šta ste naučili od njih?
- Od početka moje karijere porede moje koncerte sa nastupima Frenka Sinatre. Moju kretnju na sceni, komunikaciju sa orkestrom i publikom upoređivali su Sinatrinom šarmantnom i neumoljiviom magijom na koncertima. Nikada pre nastupa nisam napravio spisak pesama koje ću izvesti sa orkestrom već u zavisnosti od reakcije publike pravim štimung u kojem zajedno uživamo. I naravno, uvek znam gde stojim na sceni. Kada sam prvi put čuo Net King Kola kako peva bilo mi je jasno da se svaka reč i svaki slog moraju pevati razgovetno. Tokom cele karijere “kupovao” sam majstorstvo od različitih pevača koje se ne stiče na muzičkim akademijama.
Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: zvonko bogdan

Pročitajte još

Najnovije vesti